Search

Ανοιχτή πρόκληση κατά του ΑΟΞ από τον Μπ. Χατζημεστή: “Μολών Λαβέ, όποιος θέλει να έρθει να μας βγάλει!!!”

Μια συνέντευξη που αφήνει πολλά ερωτηματικά έδωσε ο  χρηματοδότης και “προπονητής” του Ορφέα Ξάνθης Μπάμπης Χατζημεστής που ούτε λίγο ούτε πολύ, αν και Πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΞ(!), έθεσε τον εαυτό του απέναντι στη νέα Διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ!

Ο κ. Χατζημεστής ανοιχτά “κήρυξε πόλεμο” στην διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΞ με φράσεις όπως “Μολών Λαβέ” και “Να έρθουν να μας βγάλουν” αναφερόμενος στο γήπεδο του ΑΟΞ(το λέει και το όνομα σε ποιον ανήκει) τονίζοντας μάλιστα πως στην καταγγελία(!) που θα κάνει εναντίων της μεγάλης ομάδας του Νομού έχει και “άσσο στο μανίκι”.

Να σημειώσουμε εδώ βέβαια για όσους δεν έχουν πλήρη εικόνα του ζητήματος πως εδώ και 19 χρόνια με την σύμφωνη γνώμη του πρώην πλέον Προέδρου Ερασιτέχνη ΑΟΞ, ο Ορφέας Ξάνθης είχε την πλήρη χρήση του γηπέδου(αγώνες, συναυλίες κ.α.) χωρίς αντίτιμο μια και η συμφωνία ήταν να συντηρεί το γήπεδο όπως και έπραξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.

Ωστόσο με την αλλαγή της διοίκησης στον Ερασιτέχνη και τους φιλάθλους της ομάδας να μπαίνουν μπροστά ο κ. Χατζημεστής έκρινε σωστό με εξώδικο να ζητήσει να συνεχίσει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο γήπεδο κάτι που φυσικά αρνήθηκε ο Ερασιτέχνης που παρόλαυτα του πρότεινε να συνεχίσει η Ανδρική του ομάδα να αγωνίζεται στο ΑΟΞ, μόνο όμως αγώνες όπως άλλωστε θα κάνει και ο ΑΟΞ τόσο με την Ανδρική όσο και με την Ακαδημία του. Μάλιστα ενώ επανειλημμένα κλήθηκε για συνάντηση με τον Ερασιτέχνη αρνήθηκε να δώσει το παρών σε ΟΛΕΣ, αρνούμενος κάθε διάλογο απαιτώντας παρότι το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη να συνεχίσει αυτός και η Ακαδημία του να αγωνίζονται και προπονούνται εκεί ΤΖΑΜΠΑ με το έτσι θέλω…

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά όσα δήλωσε στην Εφημερίδα “Θράκη” και την Μαλαματένια Αλατζά:

«ΠΩΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΟΞ;»

Πιο αναλυτικά ο κ. Χατζημεστής, επισήμανε στην «Θ»: «σίγουρα κάποια στιγμή ο Ερασιτέχνης έπρεπε να ξαναγίνει. Τώρα, πως θυμήθηκαν όλοι αυτοί που φωτογραφίζονται και που συνηγορούν σε αυτό που γίνεται, τον Ερασιτέχνη μετά από 10 χρόνια, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το δεύτερο ερωτηματικό είναι γιατί είμαι εγώ απέναντι στον ΑΟΞ; Ένας άνθρωπος που έχει αναδείξει την ιστορία του συλλόγου, ήμουν χρόνια και με τον Πανόπουλο, ήμουν χρόνια και με την «ιστορία», κάναμε και τα 40 και τα 50 χρόνια επί της προεδρίας μου κλπ. Γιατί εγώ ξαφνικά να είμαι κατά του ΑΟΞ και αυτοί οι οποίοι δεν υπήρχαν πουθενά ως τώρα, ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει ο Ερασιτέχνης; Και ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί η Ξάνθη είναι η μόνη πόλη που είχε Τμήμα Εκπαιδευόμενων Ποδοσφαιριστών και όχι Ερασιτέχνη; Γιατί εγώ αυτήν την στιγμή να είμαι «απέναντι» και γιατί αυτοί μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν ότι πρέπει να υπάρχει μια διάδοχη κατάσταση; Πως έγινε αυτό ξαφνικά μέσα στον Σεπτέμβριο και ξαφνικά κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να αναδειχθούν μέσα από ορισμένα πράγματα, έκαναν αυτό το «πραξικόπημα»; Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν ως εξής: Να βρουν τον κ. Σιδέρη και να του πουν οτι «θα τα βρούμε κ. Σιδέρη αφού συμφωνείτε και θα σας πληρώσουμε τα χρέη» και να φωνάξουν τα μέλη να εγγραφούν (όλο αυτό που γίνεται τώρα) και να βγει μια άξια διοίκηση μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία».

«ΑΥΤΗ Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ – ΜΟΝΟΣ ΖΗΜΙΩΜΕΝΟΣ, Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΟΞ»

Σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το αν υπάρχει διάθεση αλλά και χρονικό περιθώριο για προσβολή των εκλογών στον Ερασιτέχνη, ο κ. Χατζημεστής, απαντά:

«Η προθεσμία φυσικά δεν είναι τόσο κοντινή αλλά υπήρχαν δυνητικά θέματα. «Παραμυθιάζουν» τον κόσμο, λένε ότι τα ΤΕΠ (τα Κ15)  μπορούν να πάνε και να παίξουν Α Εθνική, λένε πολλά και διάφορα. Εμείς, κάναμε ένα εξώδικο σε αυστηρό τόνο σίγουρα και τους λέμε «πως θα κάνετε συναυλίες μέσα σε έναν χώρο που 19 χρόνια τον φροντίζω εγώ»;

Όχι μόνον πως θα κάνετε συναυλίες σε έναν χώρο που φροντίζω 19 χρόνια εγώ αλλά και γιατί δεν έρχεστε να κουβεντιάσουμε, να μου πείτε πως θα παίζει ο Ορφέας, παρά μόνον μου στέλνετε ένα εξώδικο, επιθετικό και μου λέτε «σε 20 μέρες φεύγεις»; Από εδώ και μετά, αυτή η αλαζονεία δεν νομίζω ότι μπορεί να περάσει εύκολα. Και εγώ έκανα την καταγγελία μου. Τώρα, που θα βγει αυτό, δεν ξέρω. Σίγουρα όμως, ο μόνος ζημιωμένος θα είναι η πόλη μας και ο ΑΟΞ. Κανείς άλλος».

«ΕΧΟΥΜΕ ‘’ΑΣΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ’’ »

«Εμείς έχουμε την άμυνά μας. Έχουμε «άσσο στο μανίκι». Αυτό θα το δείξει ο καιρός. Δεν μπορεί να μας βγάλει από έναν χώρο τον οποίο φροντίζαμε. Εμείς λέμε «ελάτε εδώ να τα βρούμε». Μα εσύ με απειλείς, χωρίς να έχεις τίποτα στο χέρι σου. Δηλαδή εγώ έπαιρνα από κάποιους λεφτά για να συντηρήσω το γήπεδο; Να μου πουν ποιοι είναι αυτοί από τους οποίους έπαιρνα χρήματα. Όχι με αερολογίες, αλλά με στοιχεία. Ας μου αποδείξουν ότι εγώ έπαιρνα χρήματα από τον Δήμο, από τις Κοινότητες ή από κάπου, για να συντηρήσω το γήπεδο. Βεβαίως πήρα από τον κ. Κοτόπουλο χρήματα, αλλά γιατί έπλενα ρούχα, καθάριζα, συμμάζευα, φρόντιζα ένα γήπεδο για να παίζει και το Άβατο. Δεν έκανα μια πράξη χωρίς ανταποδοτικότητα. Από εδώ και μετά όμως, πως θέλεις να εκτοπίσεις έναν άνθρωπο με μια μεγάλη προϋπηρεσία στον τόπο και στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης; Και αυτό το έχει δείξει, όχι με λόγια αλλά με πράξεις! Δεν μπορείς εσύ να μηδενίζεις όλα αυτά που έχει κάνει κάποιος και να έρχεσαι ξαφνικά επειδή θέλεις να αναδειχθείς» συνέχισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι κύριοι αυτοί που θα διοικήσουν (και βάζω ένα μεγάλο ΘΑ μπροστά), ο ένας είναι δικηγόρος στην Αθήνα, ο άλλος είναι επίσης στην Αθήνα και ο άλλος πρόσφατα διορίστηκε στην Κέρκυρα. Μπορεί ένα σωματείο να διοικηθεί από τα «χαιρετίσματα»; Δεν νομίζω».

«ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ»

Τέλος, αφού ο κ. Χατζημεστής, επισήμανε στην «Θ» – κατόπιν σχετικής ερώτησης – ότι η συνάντηση των παλαιμάχων με τους εκπροσώπους του ΑΟΞ πραγματοποιήθηκε «αλλά χωρίς αποτέλεσμα» (όπως επισήμανε, εξηγώντας παράλληλα και το «γιατί») σε ερώτηση της «Θ» αναφορικά με το τι περιμένει από εδώ και πέρα, ο ίδιος απάντησε ως εξής:

«Εγώ έχω την δική μου άμυνα. Δεν θα απαντήσω τίποτα σε κανέναν και προσπαθώ να αμυνθώ για το καλό της ομάδας μου και του σωματείου μου. Παράλληλα όμως, οι πράξεις μου δεν σημαίνουν ότι δεν αγαπώ τον ΑΟΞ. Ποιος ανέδειξε 20 ολόκληρα χρόνια το γήπεδο, χωρίς να πειραχθεί αντί να είναι ένα «ρημαδιό»; Ποιος θα το φρόντιζε αυτό αν δεν ήταν ο Χατζημεστής; Εμείς δεν θα απαντήσουμε ξανά σε τίποτα από όλα αυτά. Θα περιμένουμε. Έχουμε τους τρόπους να αμυνθούμε και αυτό αφορά μόνον εμάς. Δεν είμαστε τόσο «χαζοί» να μην έχουμε τον «άσσο στο μανίκι». Όποιος θέλει, να έρθει να μας βγάλει».

Share it