Search

B’ ΕΠΣ Ξάνθης: Πρώτος σκόρερ με εντυπωσιακή επίδοση ο Βασίλης Λαζαρίδης, οι 11 τοπ σκόρερ που πέτυχαν όλοι διψήφιο αριθμό γκολ!

Με συνολικά 590 τέρματα έπεσε η αυλαία της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, εκ των οποίων τα 81 να σημειώσουμε πως είναι τα άνευ, από τα οποία τα  148 σημειώθηκαν από τους τοπ 11 σκόρερ της κατηγορίας.

Την κούρσα των σκόρερ οδήγησε με εντυπωσιακές επιδόσεις ο Βασίλης Λαζαρίδης(φωτο) που πέτυχε 27 τέρματα και οδήγησε τον Κεραυνό Λευκόπετρας στην κορυφή της βαθμολογίας και την επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία. Στην δεύτερη θέση των σκόρερ σε μια εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο πέτυχε ο Μάριος Ευθυμιάδης που βοήθησε τα μέγιστα τον Ατρόμητο Χρύσας να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης

Στην τρίτη θέση των σκόρερ ολοκλήρωσαν την σεζόν ο Μουζαφέρ Χατζημεμίς του Εχίνου και ο Μέρτ Μπεκδές του Εθνικού Κιμμερίων με αμφότερους να σκοράρουν από 15 τέρματα. Την πρώτη εντεκάδα των σκόρερ συμπληρώνουν ακόμα 7 παίκτες εκ των οποίων οι Οσκάν Καπζά (ΑΟ Μύκη), Ιντζέ Καρά Φικρί (6 ΑΟ Κότινο, 5 Εχίνος Σπορ), Μιλαήμ Μιλαχήμογλου (ΑΟ Κεντητή) και Παρασκευάς Βασιλειάδης (Δόξα Σταυρούπολης) σκόραραν από 11 τέρματα ενώ 10 γκολ πέτυχαν οι Δημήτρης Καλαϊτζής (Ατρόμητος Χρύσας), Γκιουλνέζ Μουαρέμογλου (Εχίνος Σπορ) και Τόλης Τσανακτσόγλου (Αναγέννηση Π. Χρύσας)

Κορυφαία επίθεση της κατηγορίας είχε ο πρωταθλητής Κεραυνός Λευκόπετρας που έχει πετύχει 79 γκολ, οκτώ λιγότερο έχει ο Ατρόμητος Χρύσας που ακολουθεί με 71. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Εχίνος Σπορ (68 γκολ) Κεντητή (55 γκολ) και Μύκη (55 γκολ)

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σκόρερ έχει  η ομάδα του Κεραυνού Λευκόπετρας που έχει 20 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ ακολουθεί με 17 ο ΑΟ Κότινο και 16 ο Ατρόμητος Χρύσας. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν με 14 διαφορετικούς σκόρερ η Κεντητή και 13 οι Εθνικός Κιμμερίων, Αετός Γοργόνας και Δόξα Μυρωδάτου

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί κόντρα στον Κεραυνό Παλαιού Κατραμίου καθώς μετά την αποβολή της ομάδας ακυρώθηκαν όλα τα παιχνίδια της.

Αναλυτικά οι τοπ 11 σκόρερ της Β’ κατηγορίας μετά το φινάλε του πρωταθλήματος είναι οι:

27 γκολ: Βασίλης Λαζαρίδης (Κεραυνός Λευκόπετρας)

17 γκολ: Μάριος Ευθυμιάδης (Ατρόμητος Χρύσας)

15 γκολ: Μουζαφέρ Χατζημεμίς (Εχίνος Σπορ), Μέρτ Μπεκδές (Εθνικός Κιμμερίων)

11 γκολ: Οσκάν Καπζά (ΑΟ Μύκη), Ιντζέ Καρά Φικρί (6 ΑΟ Κότινο, 5 Εχίνος Σπορ), Μιλαήμ Μιλαχήμογλου (ΑΟ Κεντητή), Παρασκευάς Βασιλειάδης (Δόξα Σταυρούπολης)

10 γκολ: Δημήτρης Καλαϊτζής (Ατρόμητος Χρύσας), Γκιουλνέζ Μουαρέμογλου (Εχίνος Σπορ), Τόλης Τσανακτσόγλου (Αναγέννηση Π. Χρύσας)

Share it