Search

Η ιστορική αναδρομή και το νέο σήμα του ΑΟΞ όπως το ανέδειξαν οι φίλοι της ομάδας!

Νέα εποχή, νέο σήμα για τον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης με την ομάδα να κοινοποιεί το σήμα που επέλεξαν οι φίλοι της ομάδας μέσα από την ψηφοφορία που έγινε στην σελίδα Facebook της ομάδας, από τις πρώτες ομάδες στην χώρα που πριν προχωρήσει σε κάποια αλλαγή ρωτά την γνώμη των φίλων της.

Να σημειώσουμε πως σε σχέση με το αρχικό σήμα που είχε δοθεί προς ψηφοφορία αφαιρέθηκε το FC καθώς το νέο σήμα θα συμβολίζει τη νέα εποχή του Ερασιτέχνη ΑΟΞ οπού στόχος όλων στον σύλλογο είναι το καμάρι της Θράκης να είναι πολλά παραπάνω από απλά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος

Ιστορική αναδρομή στα σήματα της Ξάνθης

Από το 1967 και μετά όταν και ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης μετά τη συγχώνευση των ομάδων Ορφέας Ξάνθης (ιδρύθηκε το 1903) και Ασπίδα Ξάνθης (ιδρύθηκε το 1922) οι Θρακιώτες έχουν αλλάξει επτά φορές το έμβλημα τους. Φυσικά σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο πως από το 1991 η ομάδα της Ξάνθης έγινε από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη που απέκτησε χορηγό και έβαλε το όνομα του χορηγού τόσο στο όνομα της όσο και στο έμβλημα της.

Το πρώτο έμβλημα του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης το 1967 είχε την προτομή του Δημόκριτου και από κάτω αναγραφόταν το τοπωνύμιο της Ξάνθης.

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Το 1985 το έμβλημα του Α.Ο.Ξ. τροποποιείται με το τοπωνύμιο της Ξάνθης αφαιρείται από το αυτό.

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Όταν η ομάδα πέρασε στα χέρια του Χρ. Πανόπουλου το 1991, ιδιοκτήτη της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. (αντιπροσωπεία της Skoda στην Ελλάδα) «γεννήθηκε» η Skoda Ξάνθη. Τότε προστέθηκε στο SKODA στο έμβλημα μαζί με το έτος ίδρυσης του συλλόγου και όλα αυτά πάνω από την προτομή σε ένα κυκλικό σχέδιο.

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Πέντε χρόνια αργότερα το σήμα έγινε διπλό το 1996, καθώς αυτό της «Skoda Auto» μπήκε δίπλα σε αυτό του Δημόκριτου και από κάτω από κάθε σήμα υπήρχε το όνομα της SKODA και της Ξάνθης αντίστοιχα για να συμπληρωθεί το έμβλημα.

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Το 2001 υπήρξε μεγάλη διαφοροποίηση και για κάποιους έγινε πιο μοντέρνο. Μια μπάλα ποδοσφαίρου μπήκε σε περίοπτη θέση και η ονομασία «ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ 1967» περιμετρικά αυτής και δύο μικρούς κύκλους με το λογότυπο της «Skoda» στον ένα και τον Δημόκριτο στον άλλο. Αυτό όμως σήμαινε πως ο Θρακιώτης φιλόσοφος είχε «παραγκωνιστεί».

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Η επόμενη αλλαγή έγινε τι 2012 με τον Δημόκριτο να επιστρέψει σε πρώτο πλάνο και την μπάλα αλλά και το σήμα της Skoda να παραμένουν σε αυτό.

Η Ξάνθη άλλαξε σήμα και όνομα!

Το 2016 η αλλαγή “στέγης” της SKODA (από την Βιαμάρ στην Kosmocar), έφερε αλλαγή και στην επωνυμία και το σήμα της Ξάνθης, καθώς από την 1η Ιουνίου η ακριτική ομάδα μετονομάστηκε σε ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο.. Όσο για το έμβλημα μπορείτε να δείτε τις χαρακτηριστικές αλλαγές οπού δεσπόζει μόνο η μορφή του Δημόκριτου και το όνομα της ομάδας ψηλά στο έμβλημα και από πάνω η ημερομηνία ίδρυσης το 1967.

Share it