Search

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα 5 συνοριοφύλακες για διευκόλυνση εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στην χώρα!

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι συνοριακοί φύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ισαακίου Διδυμοτείχου στην υπόθεση της διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα. Η ανακοίνωση έγινε επίσημα σήμερα το πρωί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο έκανε παράλληλα γνωστό ότι διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εν τω μεταξύ, για το πρωί της Παρασκευής (02/06) πήραν προθεσμία να απολογηθούν, μετά την χθεσινή εμφάνισή τους ενώπιον του Εισαγγελέα Ορεστιάδας, στον οποίο δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες.

Η υπόθεσή τους συνεχίζει αμείωτα να προκαλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς το τελευταίο 24ωρο αποκαλύφθηκαν και στοιχεία της δικογραφίας που περιγράφουν τη δράση του κυκλώματος, το οποίο φέρεται να διευκόλυνε την είσοδο μεταναστών/προσφύγων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, “αρχηγός” και “εγκέφαλος” της “εγκληματικής οργάνωσης” ήταν ένας 54χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος έδινες οδηγίες στους άλλους τέσσερις, αφού προηγουμένως έκανε τις συνεννοήσεις με συνεργούς του στην Τουρκία.

Αίσθηση προκαλεί, πάντως, η πληροφορία ότι διερευνάται η εμπλοκή κι άλλων συνοριακών φυλάκων, χωρίς μέχρι τώρα, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται ότι θα ακολουθήσουν οι συλλήψεις νέων προσώπων, για τα οποία το Εσωτερικών Υποθέσεων θα έχει «δέσει» κατηγορίες συμμετοχής τους στο κύκλωμα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ύποπτη δράση των συλληφθέντων, ενώ, στη συνέχεια, ακολούθησαν κι άλλες ανάλογες καταγγελίες, ανώνυμες επίσης, που αναφέρονταν στη δράση της ομάδας των πέντε συνοριακών φυλάκων.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Share it