Search

Super Cup Αστυνομικών Διευθύνσεων: Πρωταθλητής ο Αερολιμένας Αθηνών, 2η η Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα

Πρωταθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών Διευθύνσεων αναδείχθηκε η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών που επικράτησε της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας στο 11ο Super Cup στο στάδιο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης.

Αυτή ήταν η 3η φορά που η ομάδα του Έβρου φτάνει στην πηγή αλλά δεν πίνει νερό, μετρώντας 3 κατακτήσεις του πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδας και εν συνεχεία ισάριθμες ήττες στα Super Cup.

Ο φετινός τελικός κρίθηκε στα πέναλτι καθώς η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, ενώ στην παράταση κανείς από τους φιναλίστ δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στην «ρώσικη ρουλέτα» κρίσιμη αποδείχθηκε η απόκρουση του τερματοφύλακα της ομάδας των Αθηνών Θεοδωράκη στο 2ο πέναλτι της Αλεξ/πολης – Ορεστιάδας, με αποτέλεσμα η αθηναϊκή ομάδα να επικρατεί τελικά 4-2 και να παίρνει τη νίκη και το τρόπαιο…

Η Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τρεις σημαντικές απουσίες καθώς οι Σταματόπουλος, Τζελέπης και Γκουντενούδης δεν έπαιξαν λόγω του κρίσιμου αγώνα της Τετάρτης με τον Ορέστη Ορεστιάδας απέναντι στη Νίκη Ευκαρπίας για τα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική. Ο Αερολιμένας ήταν καλύτερος στο ξεκίνημα και απείλησε 5′, στο 14′ και στο 28′ με τον Τσίκλο και τον Μπινόπουλο να σταματάει και τις τρεις προσπάθειες για γκολ. Στο 30′ πρώτη καλή στιγμή για τους Εβρίτες στο ματς με τον Μπόρα να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Θεοδωράκη να αποκρούει. Λίγο πριν το τέλος του α’ ημιχρόνου η ομάδα των Αθηνών θα σκοράρει με το γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ.

Με το ξεκίνημα στο β’ μέρος η ομάδα του Γιώργου Πετκίδη απείλησε με τα σουτ των Ντινούδη στο 54′ και Καπετανίδη στο 62′ να φεύγουν λίγο άουτ. Στο 69′ νέα επέμβαση του Μπινόπουλου αυτή τη φορά σε σουτ του Τσορπιάνου. Στο 78′ ο Κυριζάκης μετά από μια βαθιά μπαλιά θα τσιμπήσει όμορφα την μπάλα περνώντας πάνω από τον τερματοφύλακα και στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0. Η χαρά των γηπεδούχων δεν θα κρατήσει πολύ αφού 4 λεπτά μετά θα έρθει η ισοφάριση με τον Ντόσκα με ωραία προσπάθεια μέσα από την περιοχή. Στο 90′ ο Μπινόπουλος θα μπλοκάρει το πλασέ του Ζιάκου και έτσι οι ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση.

Στην παράταση οι παίκτες των δύο ομάδων με εμφανή σημάδια κούρασης δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν πολλές καλές στιγμές. Στο 116′ ο Τσίκλος θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη και έτσι η ομάδα του Αερολιμένα Αθηνών θα μείνει με 10 παίκτες. Στο 118′ γυριστό σουτ του Τσιπλάκη θα φύγει λίγο άουτ, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης ο Κυριζάκης με ένα φοβερό σουτ θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι, με το 1-1 να παραμένει και τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στα πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα» μετά τα πρώτα εύστοχα πέναλτι για κάθε ομάδα, ο Θεοδωράκης απέκρουσε το χτύπημα του Ράλλη και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάρει το προβάδισμα πράγμα που έκανε. Με το σκορ στο 2-3 πέναλτι για την Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα έφυγε άουτ και με το επόμενο για τον Αερολιμένα να είναι εύστοχο, η διαδικασία έληξε με 2-4 και νικήτρια την ομάδα της Αθήνας.

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα: Μπινόπουλος, Δορουγιδένης, Ράλλης, Δροσίδης, Λαζίδης, Αλεξακούδης, Μπόρας, Καπετανίδης, Κυριζάκης, Ντινούδης, Καραγιάννης.

Αναπληρωματικοί: Κουτσούλας, Κουρούδης, Τσιπλάκης, Πεχλιβανίδης, Σιδηρόπουλος, Ιγνατιάδης, Γκάκιος, Γυλός, Καρασερίδης.

Αερολιμένας Αθηνών: Θεοδωράκης, Μπασάνος, Καρύσης, Γιουβρής, Γκαγκαστάθης, Ντόσκας, Χρυσινάς, Παππάς, Τσίκλος, Μπαντής, Ζιάγκος.

Αναπληρωματικοί: Τουλουμτσή, Κουρουβακάλης, Καράς, Παπαδόπουλος, Τσορπιάνος, Καραντζούλης, Πίκος, Κίτσος, Μαρινόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it