Search

Με μπροστάρη το Νίκο Κεχαγιά που αναλαμβάνει Τεχνικός Διευθυντής του αγωνιστικού η επανεκκίνηση του ΑΟΞ!

Ξεκινά ο σχεδιασμός του αγωνιστικού τμήματος του ΑΟΞ στην επανεκκίνηση του συλλόγου από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με την πρώτη κίνηση της Διοίκησης να είναι η επισημοποίηση της έναρξης της συνεργασίας της με έναν από τους ανθρώπους που και ως ποδοσφαιριστής αλλά και σε οποιοδήποτε πόστο ήταν στον σύλλογο προσέφερε τα μέγιστα.

Ο λόγος φυσικά για το Νίκο Κεχαγιά που αναλαμβάνει, αμισθί μάλιστα, τον πολύ σημαντικό ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή τόσο της πρώτης ομάδας που θα χτιστεί από το μηδέν ενώ θα είναι και ο “εγκέφαλος” της επαναδημιουργίας της Ακαδημίας του ΑΟΞ.

Ο “Κέχα” λίγες μέρες μετά την εγγραφή του ως μέλους του Ερασιτέχνη(δείτε ΕΔΩ) ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της Διοίκησης να βοηθήσει με την εμπειρία του ώστε να χτιστεί το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου τόσο ως Τεχνικός Διευθυντής της Ανδρικής όπως και των Ακαδημιών με αμφότερα να ξεκινούν από το μηδέν

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πώς τεχνικός διευθυντής των αγωνιστικών τμημάτων του συλλόγου αναλαμβάνει ο Νίκος Κεχαγιάς.

Ένα πρόσωπο που αποτελεί μια ολόκληρη ιστορία για το ποδόσφαιρο της πόλης μας καθώς έχει υπηρετήσει το σωματείο από το 1988 σε κάθε πόστο.
Κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις φτάνοντας τον εκπληκτικό αριθμό 437, φόρεσε το περιβραχιόνιο επί σειρά ετών και πανηγύρισε την άνοδο του συλλόγου στην Α! Εθνική το 1989 όντας και διεθνής . Ως επιστέγασμα της 15χρονης παρουσίας του στην Ξάνθη ως ποδοσφαιριστής , θεωρείται η συμμετοχή του το 2002 στον αγώνα απέναντι στην Λάτσιο για την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας μας.
Ακολούθως το 2005 συμμετείχε ως βοηθός προπονητής του Γιάννη Μαντζουράκη και τον Φεβρουάριο του 2007 αντικατέστησε τον Σάββα Κωφίδη στην τεχνική ηγεσία αναλαμβάνοντας ως πρώτος τεχνικός. Αυτή θα ήταν η αρχή καθώς στην άκρη του πάγκου βρέθηκε συνολικά πέντε φορές ως πρώτος προπονητής στην Σούπερ Λίγκα 1 αλλά μετέπειτα και στην Σούπερ Λίγκα 2 που ήταν και η τελευταία του την σεζόν 2021-2022 . Ορόσημο για την ομάδα μας αποτέλεσε η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε τις σεζόν 2009-2010 και 2013-2014 όταν κλήθηκε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου να σώσει τον σύλλογο από τον υποβιβασμό επιτυγχάνοντας το κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με σερί νικών.
Παράλληλα η προσφορά του στον σύλλογο ήταν σημαντική και στον τομέα των υποδομών είτε ως τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών μας είτε ως τεχνικός της Κ-20 αναδεικνύοντας πολυάριθμους ποδοσφαιριστές που σήμερα πρωταγωνιστούν σε μεγάλους Ελληνικούς και διεθνείς συλλόγους.
Άφησε, όμως , ανεξίτηλη την “σφραγίδα” του και στα Ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, καθώς από το 2018 διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Παίδων, με την οποία κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση του EURO U17 και την διετία 2019-2021 ανέλαβε την Εθνική Νέων.
Το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε στην Ξάνθη αναλαμβάνοντας το πόστο του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών έως και το καλοκαίρι του 2022 όπου η ΠΑΕ ανακοίνωσε την αδυναμία συμμετοχής της στο επόμενο πρωτάθλημα.
Το όραμα του ΑΟΞ για την δημιουργία μιας σύγχρονης και ανταγωνιστικής ομάδας που θα βασίζεται στις ακαδημίες και στα παιδιά της περιοχής μας, ενσαρκώνεται στο πρόσωπο του Νίκου Κεχαγιά ο οποίος με την εμπειρία και τις γνώσεις του καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας αναγέννησης του οργανισμού. Κοινός μας στόχος είναι να επιστρέψει η ομάδα στα Ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας της και η επανατοποθέτηση των ακαδημιών στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Αντί επιλόγου, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Κεχαγιά και να εξάρουμε ως οργανισμός το ήθος και την προσωπικότητα του καθότι αναλαμβάνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί , αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αφοσίωση και την ανιδιοτελή προσφορά του στην ομάδα. Ως διοίκηση αισθανόμαστε τιμή που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο σε αυτήν την ιστορική αλλά και κρίσιμη στιγμή για την ομάδα μας.

Share it