Search

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εγγραφές των σωματείων της ΕΠΣ Ξάνθης στο Αθλητικό Μητρώο!

Ιδιαίτερα καθοριστική αποδεικνύεται η κίνηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης και του νέου Προέδρου της, Γιάννη Δαλακούρα στήριξης προς τα σωματεία για να “τρέξουν” τις διαδικασίες εγγραφής στο Μητρώο(θυμηθείτε ΕΔΩ), κι αυτό φαίνεται στο γεγονός πως ήδη έχουν κάνει εγγραφή τα 33 από τα 36 ενεργά σωματεία της και ενώ απομένουν δύο μήνες για το τέλος της προθεσμίας

Μάλιστα σωματεία που κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο δεν ολοκλήρωσαν εγκαίρως τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να αποβληθούν από τις διοργανώσεις ήδη εγγράφηκαν με τις διοικήσεις του Κεραυνού Π. Κατραμίου(φωτο κατω) και του Νέστου Κύρνου σε αντίθεση με πέρσι με καλή συνεννόηση με την Ένωση και το Λογιστικό γραφείο Γκάμπρα-Γαλανόπουλου που συνεργάζεται για την διαδικασία η ΕΠΣ Ξάνθης κατάφεραν να τελειώσουν επιτυχημένα τις διαδικασίες και ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή τους στα γήπεδα. Μένει μόνο ο Απόλλωνας Διομήδειας που πρέπει να “τρέξει’ για να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με πέρσι.

Παράλληλα ομάδες όπως οι Ελπίδα Γενισέας, Παύλος Μελάς Κουτσού, ΑΟ Μύκης κ.α. που πέρσι αγωνίστηκαν με αθλητική αναγνώριση πλέον εγγράφηκαν πλήρως αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα αλλά και να έχουν την πιθανότητα να λάβουν την επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Κάτι πολύ σημαντικό καθώς παρότι ο Νομός Ξάνθης είναι από τους μικρότερους στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη είναι μετά την ΕΠΣ Καβάλας η Ένωση με τις περισσότερες εγγραφές στο Αθλητικό Μητρώο με την Ξάνθη να έχει 33, έναντι 43 της Καβάλας, 30 σωματεία έχουν εγγραφή σε Έβρο και Δράμα και 25 στην ΕΠΣ Θράκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχουν εγγραφεί οι 11 από τις 12 ομάδες της Α’ κατηγορίας, μόνο ο Ερμής Μάνδρας δεν έχει εγγραφεί ακόμα. Στην Β’ κατηγορία έχουν εγγραφεί ήδη επίσης 11 ομάδες από τις 12 ενεργές, απομένει μόνο η Κεντητή. Ενώ τέλος από τις ενεργές ομάδες της Γ’ κατηγορίας έχουν εγγραφεί όλες(τόσο οι 4 ανδρικές ομάδες όσο και οι 6 ομάδες Β). Το πιο σημαντικό όμως είναι πως όπως προαναφέραμε ήδη έχουν εγγραφεί οι δύο από τις τρεις ομάδες που δεν τα κατάφεραν πέρσι(μένει μόνο ο Απόλλωνας Διομήδειας) αλλά και αυτές που αποχώρησαν είτε πριν την έναρξη της σεζόν η στην διάρκεια της(Αετός Τοξοτών & Κεσσάνη Ερασμίου).

Φυσικά ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν οι νέες ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα που ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του SA ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και σύντομα θα έχουμε και την επίσημη ενημέρωση τόσο για την εγγραφή τους στο Μητρώο όσο φυσικά και για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πιο αναλυτικά ήδη έχουν κάνει όλες τις διαδικασίες για εγγραφή-επανεγγραφή οι: Αετός Γοργόνας, ΑΟ Μύκης, ΑΕΚ Κυψέλης, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Νέστος Κύρνου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίς Πηγαδίων, ΑΟ Σμίνθης, Κεσσάνη Ερασμίου, Εθνικός Κιμμερίων, Άρης Αβάτου, Ελπίς Γενισέας, Βασίλισσα Θράκης, Παύλος Μελάς Κουτσού, Δόξα Μυρωδάτου, Κεραυνός Π. Κατραμίου, Εχίνος Σπορ, Άτλας Σελίνου, ΑΟ Βιστωνίδας, Κεραυνός Λευκόπετρας, Φίλιππος Δροσερού, ΑΠΟΞ Ραιδεστός, Αετός Τοξοτών, Απόλλων Ξάνθης, Ατρόμητος Χρύσας, Δόξα Σταυρούπολης, Θύελλα Μαγγάνων, ΑΟ Κότινο, Άρης Πετεινού, Αναγέννηση Π. Χρύσας, Ασπίδα Ξάνθης, ΑΠΟΞ, Ηρακλής Ζυγού

Share it