Search

Φουντώνει η μάχη του πρώτου σκόρερ στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με ισοβαθμία στην κορυφή! Οι 10 τοπ σκόρερ μια στροφή πριν το φινάλε

Με συνολικά 518 τέρματα να έχουν σημειωθεί έχουν διεξαχθεί οι 25 αγωνιστικές στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, εκ των οποίων τα 70 να σημειώσουμε πως είναι τα άνευ οπότε ουσιαστικά έχουν σημειωθεί 448 γκολ από τα οποία τα 146 σημειώθηκαν από τους τοπ 10 σκόρερ της κατηγορίας.

Πάμε όμως να δούμε πως έχει η κατάσταση μια αγωνιστική πριν το φινάλε στην μάχη των σκόρερ.

Στην κορυφή των σκόρερ έχουμε ισοβαθμία με τον Κώστα Ξαντινιδη της Ελπίδας Γενισέας και τον Αμέτ Ερκάν του Φίλιππου Δροσερού να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση των σκόρερ έχοντας σημειώσει αμφότεροι από 20 γκολ. Δύο πολύ έμπειροι επιθετικοί με τον Κώστα Ξαντινίδη να έχει αναδειχτεί αρκετές φορές τοπ σκόρερ της ΕΠΣ Ξάνθης ενώ ανάλογες επιδόσεις είχε και ο Ερκάν στην ΕΠΣ Θράκης και επιβεβαίωσε στην πρώτη του σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της Ξάνθης.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Λάζαρος Ορφανίδης που κάνει μια τρομερή σεζόν στην Θαλασσιά, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο συμπαίκτης του στην Αναγέννηση και εκ των πλέον μπαρουτοκαπνισμένων φορ του Νομού Γιάννης Καζάκης αλλά και μια μεγάλη ελπίδα για το μέλλον του ποδοσφαίρου της Ξάνθης ο ταλαντούχος νεαρός επιθετικός του Απόλλωνα Ξάνθης, Χρήστος Μαρκοσιάν που έχουν σκοράρει από 15 τέρματα.

Στην έκτη θέση μόνος του με 13 τέρματα είναι ο Στέλιος Κωφίδης του Ηρακλή Ζυγού με 13 γκολ ενώ ακολουθούν με 12 ο Γιάννης Χριστοφορίδης του πρωταθλητή Άρη Πετεινού και ο Γιάννης Ισκελής επίσης του Ζυγού.

Την δεκάδα των top scorer συμπληρώνουν οι Πάρης Κοτόπουλος της Βιστωνίδας και Γιώργος Μαστανιάδης του ΑΠΟΞ, με τον πρώτο πάντως να είναι ο μοναδικός της λίστας των top10 που από το Γενάρη που πήγε στην ομάδα του έχοντας το μικρότερο αριθμό συμμετοχών σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους της πρώτης δεκάδας.

Κορυφαία επίθεση της κατηγορίας μετά από 25 στροφές έχει ο πρωτοπόρος Άρης Πετεινού που έχει σημειώσει 63 τέρματα, με την Ελπίδα Γενισέας να ακολουθεί με 60,  στην τρίτη θέση η Βιστωνίδα με  55, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν  Αναγέννηση Θαλασσιάς(52 γκολ) και Ηρακλής Ζυγού(51 γκολ).

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σκόρερ έχει η Βιστωνίδα που έχει 17 διαφορετικούς σκόρερ, με τους Άρη Πετεινού, Φίλιππο Δροσερού και Ηρακλή Ζυγού να ακολουθούν με 13 διαφορετικούς σκόρερ, με την πρώτη επτάδα να συμπληρώνουν ο Απόλλωνας Ξάνθης με 11, η Ελπίδα Γενισέας με 10 όσους έχουν και Παύλος Μελάς Κουτσού & ΑΠΟΞ.

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί κόντρα στον Απόλλωνα Διομηδείας καθώς μετά την αποβολή της ομάδας ακυρώθηκαν όλα τα παιχνίδια της.

Αναλυτικά οι τοπ 10 σκόρερ της Α’ κατηγορίας μετά από 25 αγωνιστικές είναι οι:

20 γκολ:  Κώστας Ξαντινίδης (Ελπίς Γενισέας), Αμέτ Ερκάν (Φίλιππος Δροσερού)

17 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

15 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης), Γιάννης Καζάκης (Αναγέννηση Θαλασσιάς),

13 γκολ: Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού),

12 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης (Άρης Πετεινού), Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού),

11 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος (ΑΟ Βιστωνίδα), Γιώργος Μαστανιάδης (ΑΠΟΞ)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Share it