Search

Μοιράστηκαν ημίχρονα όχι όμως και βαθμούς Καβάλα & Ορφέας Ξάνθης που είχε και δύο δοκάρια!

Ήττα με 3-1 υπέστη στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Ορφέας Ξάνθης σε ένα ματς που Καβαλιώτες ήταν ανώτεροι στο πρώτο οπού και σκόραραν δύο γκολ όμως στην επανάληψη οι ξανθιώτες άξιζαν κάτι καλύτερο σε ένα ματς που είχαν δύο δοκάρια ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για δύο πέναλτι.

Η ομάδα της Καβάλας μπήκε πιο δυνατά απείλησε με σουτ των Ρουμπιέ και Μπαρέττα που δεν βρήκαν στόχο. Στο 7′ οι Καβαλιώτες κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν από πάσα του Μπαρέττα ο Καρακώστας με σουτ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα οι γηπεδούχοι άγγιξαν και δεύτερο γκολ στο 11′ όμως ο Ρουμπιές παρότι πέρασε και τον Γεωργιάδη αλλά δεν βρήκε στόχο.

Με τον Ορφέα να απαντά έχοντας δοκάρι σε σουτ του Πασχαλάκη σε μια φάση που οι ξανθιώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυνομένου που άλλαξε την πορεία της μπάλας. Μετά απο την μεγάλη φάση του Ορφέα οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους είχαν καλές στιγμές με Μπαρέττα και Ρουμπιέ.

Στο 33′ τελικά η πίεση των Καβαλιωτών τους έφερε νέο τέρμα με σουτ του Ρουμπιέ για το 2-0. Ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή με φάουλ του Μπαρέττα που απέκρουσε ο Γεωργιάδης.

Στην επανάληψη οι ξανθιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να βγάλουν αντίδραση και στο 52′ κατάφεραν μετά απο έμμεσο χτύπημα του Νίκου Μελισσόπουλου μείωσαν σε 2-1 και ξαναμπήκαν στο ματς.

Στο 55′ και το 70′ είχαν δύο μεγάλες φάσεις με σουτ του Θανάση Ιωαννίδη ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη με τον Κομοτηναίο ρέφερι να δείχνει συνέχεια του αγώνα. Ενώ στο 90′ οι ξανθιώτες είχαν και δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Κουκουρίγκου.

Αφού δεν κατάφερε να πάρει αυτό που άξιζε ο Ορφέας που ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο η Καβάλα κατάφερε να “τελειώσει¨ το ματς στο 94′ με τον Ιορδανίδη για το τελικό 3-1

Παρέμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου η Καβάλα που μετά τις γιορτές έχει να παίξει εκτός με Πανδραμαϊκό(19/4), και δύο συνεχόμενα εντός με Ποσειδώνα(23/4) και Παραλίμνιο(30/4)

Συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση ο Ορφέας Ξάνθης που μόνο βαθμολογικές ελπίδες έχει για την παραμονή, βάση προκήρυξης φυσικά, μια και έχει να κάνει και ρεπό. Μετά τις γιορτές του Πάσχα ο Ορφέας έχει το ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Άρη Αβάτου(19/4) στο ΑΟΞ πριν το ματς με την Δόξα(23/4) στην Δράμα καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σάββας Παναγιωτίδης με βοηθούς τους Ιάκωβο Διονίδη και Κοσμά Παπαδόπουλο της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ(Γ. Αγγελίδης): Παπαποστόλου, Μπατσαράς, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος(46′ Γερογιάννης), Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Καρακώστας, Βαφειάδης(86′ Παβλόφ), Ρουμπιές, Μπαρέττας(61′ Ιορδανίδης), Κατσαμάγκας

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζόπουλος, Ιωαννίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος(65′ Αμανατίδης), Τορομανίδης, Πασχαλάκης

Photos Credit: Proininews, Τάσος Πατσίδης

Share it