Search

Έγραψε ιστορία ο Αποστόλης Ρούμογλου που έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά το NCAA!

Μεγάλες στιγμές ζει το Κονέκτικατ καθώς οι Huskies έφτασαν στην κορυφή του Αμρικανικού Κολεγγιακού μπάσκετ για 5η φορά(1999,  2004, 2011, 2014, 2023), με τον ξανθιώτη γκάρντ Απόστολο Ρούμογλου να γίνεται όχι απλά ο πρώτος Έλληνας που έπαιξε σε Τελικό NCAA αλλά και ο πρώτος που το κατακτά!

Ο ξανθιώτης γκαρντ που μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την φανέλα του ΠΑΟΚ στην Basket League και όντας εξαιρετικός μαθητής κέρδισε υποτροφία και από το καλοκαίρι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνδυάζοντας τις σπουδές του ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με αυτό που λατρεύει, το μπάσκετ και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Ο Απόστολος Ρούμογλου γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 2003, έχει ύψος 2μ.01 και κατάγεται από την Ξάνθη. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) σε ηλικία 16 ετών. Οι εντυπωσιακές παρουσίες του και η συνεχής κλήσεις στις μικρές Εθνικές άνοιξαν τον δρόμο για να μεταπηδήσει στον ΠΑΟΚ οπού το 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

HOUSTON, TEXAS – APRIL 03: The Connecticut Huskies pose with the championship trophy after defeating the San Diego State Aztecs 76-59 during the NCAA Men’s Basketball Tournament National Championship game at NRG Stadium on April 03, 2023 in Houston, Texas. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Φυσικά δεν έμεινε μόνο εκεί και σε ηλικία 17 ετών πέτυχε και το πρώτο του καλάθι στην Basket League, και μάλιστα τρίποντο

Ο “Τολο” για την εξέλιξη του οποιού έχουν να λένε όλοι οι προπονητές που τον είχαν από μικρές ηλικίες μέχρι και το ανδρικό επίπεδο στον ΠΑΟΚ, από το καλοκαίρι όπως σημειώσαμε νωρίτερα είναι στην Η.Π.Α. και διαπρέπει με την φανέλα των UConn Huskies, με τους οποίους όντας freshman στο Κολλέγιο από την πρώτη του κιόλας χρονιά έζησε ονειρικές, ιστορικές στιγμές και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα, το Κολεγιακό

Στον τελικό που έγινε τα ξημερώατα της Τρίτης(4/4) η ομάδα του UConn ήταν σαρωτικοί στο κατάμεστο γήπεδο NRG Stadium του Χιούστον κερδίζοντας το Σαν Ντιέγκο με 76-59, με τον Ρούμογλου να έχει την ευλογία να αγωνιστεί(1′) όντας κομμάτι και αυτός σε αυτές τις μεγάλες στιγμές της ομάδας του.

Συνολικά η χρονιά για τον Ξανθιώτη τελείωσε με συμμετοχή σε 19 παιχνίδια και 6 πόντους συνολικά με 2/7 σουτ, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Share it