Search

Το Photostory και όσα έγιναν στη νίκη του Άρη Πετεινού επί της Ασπίδας Ξάνθης!

Ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος της ιστορίας του έκανε ο Άρης Πετεινού που έφυγε νικητής από το γήπεδο ΑΟΞ, επικρατώντας με 3-0 της Ασπίδας Ξάνθης στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με αμφότερες τις ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά προσεκτικές στο πρώτο τέταρτο του αγώνα.

Από το 16′ όμως και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Άρη Πετεινού ήταν αυτή που είχε τον πλήρη έλεγχο με υψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας αλλά και αρκετά βεβιασμένες τελικές πάσες που δεν επέτρεπαν στους “κιτρινόμαυρους” να φτάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του Μοσχίδη που ένιωσε ουσιαστική απειλή μόνο στο 30′ και το σουτ του Χριστοφορίδη που πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του.

Στην επανάληψη η ομάδα του Πετεινού μπήκε πιο δυνατά αποφασισμένη να βρει τον τρόπο να… λύσει τον γόρδιο δεσμό και να πάρει προβάδισμα στο σκορ απέναντι στο μαχητικό νεανικό σύνολο της Ασπίδας. Στο 55′ έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει όταν μετά από γύρισμα του Εφέντη ο Τυριάκης πλάσαρε όμως ο κίπερ της Ασπίδας ήταν σε σωστή θέση και κράτησε το μηδέν.

Στο 58′ σημειώθηκε η φάση που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα της αναμέτρησης, όταν ο Δασκαλάκης δέχτηκε κάθετη πάσα ο Μοσχίδης βγήκε ταχύτατα και μάζεψε την μπάλα όμως συγκρούστηκε με τον αρχηγό του Άρη, με τον διαιτητή του αγώνα Μόσχο Γκαϊτατζή να δείχνει το σημείο του πέναλτι καταλογίζοντας σπρώξιμο του Δεληωρίδη στον Δασκαλάκη πριν την δυνατή σύγκρουση που είχαν οι τρεις τους, παράβαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από τον πάγκο της Ασπίδας αλλά και τους φίλους των γηπεδούχων που αμφισβήτησαν έντονα την υπόδειξη.

Μετά από 5′ λεπτά έντονων διαμαρτυριών αλλά κυρίως για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στον άτυχο Δεληωρίδη που μπήκε στο ματς στο ημίχρονο και στην σύγκρουση που είχαν με Δασκαλάκη και τον κίπερ της ομάδας του αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 63′ εύστοχα ο Γιάννης Χριστοφορίδης κάνοντας το 0-1.

Μετά τα γκολ τα πράγματα απλουστεύτηκαν για τον Άρη Πετεινού που με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και να είναι πιεστικός για επίτευξη και άλλων γκολ. Ενώ από την άλλη πλευρά οι νεαροί παίκτες της Ασπίδας φάνηκαν επηρεασμένοι από την αλλαγή του σκορ και την έντονη γκρίνια που υπήρχε έχοντας ως αποτέλεσμα να χάσουν την συγκέντρωση τους.

Αυτό φάνηκε και στην φάση του 72′ οπού ο Χρήστος Τυριάκης με πολύ ωραία κίνηση μπήκε στην περιοχή γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γιώργο Φλώρο που ακολουθούσε και με προβολή αυτός την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 85′ με δημιουργό ξανά τον ταχύτατα νεαρό πλάγιο επιθετικό του Άρη, Χρήστο Τυριάκη που βρήκε σε θέση βολής τον Ιάσωνα Εφέντη που δεν αστόχησε.

Σπουδαία νίκη για τον Άρη απέναντι σε μια ακρως ανταγωνιστική ομάδα με τον φέρνει στους 50 βαθμούς διατηρώντας την απόσταση που έχει από τον δεύτερο Απόλλων στο 6, έχοντας και το εξ’ αναβολής ματς με την Θαλασσιά στο Πετεινό, ισχυροποιόντας ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες των “κιτρινόμαυρων” για την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πετεινού έχει νέα δύσκολη αποστολή κόντρα σε μια ομάδα που είναι σε πολύ καλή φόρμα, καθώς θα υποδεχθεί στον Πετεινό τον Ηρακλή Ζυγού

Από την άλλη η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης εμφανώς απογοητευμένη από την τροπή που πήρε το παιχνίδι, έμεινε στους 27 βαθμούς.

Την επόμενη αγωνιστική η Ασπίδα έχει νέο πολύ δύσκολο ματς μπροστά της παίζοντας στην Εκτενεπόλ με τον Απόλλωνα Ξάνθης

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Αχιλλέα Τόσκα.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Μοσχίδης, Ιορδανίδης, Βαρσάμης, Φώτης, Δεμένικος, Παπακυριάκου(74′ Μακρίδης), Ντουρμπάκου(46′ Δεληωρίδης, 63′ λ.τρ. Τσολακίδης), Κιαχίδης(67′ Σάββογλου Β.), Καμίλης, Στεπανιάν, Γιαρμαντζίδης(46′ Νταμπανλής)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Αθανασίου, Ασλανίδης(86′ Σαμαράς), Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Κουτσομιχάλης(82′ Σιδηράς), Εφέντη, Φλώρος(86′ Μίλκογλου), Μετεντζίδης(46′ Πουτακίδης), Τυριάκης, Χριστοφορίδης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

http://

Share it