Search

Ισοπαλία με Σλοβακία για την Εθνική Νέων με βασικό Κεραμίτση και “τελικός” με Ιρλανδία για την πρόκριση στο EURO U-19!

Η Εθνική Νέων με βασικό τον Εβρίτη αμυντικό Δημήτρη Κεραμίτση, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την αντίστοιχη της Σλοβακίας στο Waterford Sports Centre της Ιρλανδίας για την δεύτερη αγωνιστική της Elite Round του EURO U-19.

Oι δύο ομάδες παρέμειναν αήττητες και συγκατοικούν στην κορυφή της βαθμολογίας, πριν την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου προκριματικού ομίλου. Η Εθνική Ομάδα ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησε στο 16ο λεπτό με το σουτ του Τζίμα, το οποίο σταμάτησε στον Χρντίνα. Στο 45ο λεπτό ο Σλοβάκος τερματοφύλακας σταμάτησε αρχικά τον Κούτσια και στη συνέχεια τον Καλογερόπουλο, διατηρώντας το 0-0 το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Σλοβακία προηγήθηκε με σουτ του Γκάιντος μετά την ασίστ του Γκρίγκερ στο 50ο λεπτό. Οι παίκτες του Αναστάσιου Θέου διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 67ο λεπτό με σκόρερ τον Γιώργο Κούτσια, ο οποίος νίκησε με σουτ  μέσα από την περιοχή τον Χρντίνα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Στον άλλο αγώνα του πέμπτου ομίλου η οικοδέσποινα Ιρλανδία νίκησε 1-0 την Εσθονία. Τελευταίος αγώνας για την Εθνική την Τρίτη 28/03/2023 στις 21:30 με αντίπαλο την Ιρλανδία, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα κριθεί η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Μοναστηρλής, Γεωργιάδης, Κεραμίτσης, Τασιούρας, Καλογερόπουλος, Τσίκος (65′ Σμυρλής), Κυριόπουλος (65′ Γκούμας), Συμεωνίδης, Κωττάς (65′ Σταυρόπουλος), Τζίμας (74 Σπυράκος), Κούτσιας (88′ Γκολφίνος).

Σλοβακία (Στάνισλαβ Μάτσεκ): Χρντίνα, Σβομπόντα, Μπαγκίν, Μισούντα, Κάχνιτς, Μουργκάς (94′ Οβσόνκα), Γκαίντος (84′ Ρίζνιτς), Μάριο Σάουερ (74’Γιάβορτσεκ), Λέο Σάουερ (84′ Μαρτσέλι), Μίσοβιτς (74′ Ούραντνικ), Γκρίγκερ.

Share it