Search

Διπλό ψυχολογίας για τον αποτελεσματικό Ορφέα, «πλήρωσε» τις πολλές απουσίες η Αλεξανδρούπολη

Ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο νικητής στο θρακιώτικο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής με την Αλεξανδρούπολη FC στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Οι Ξανθιώτες κόντρα στην ροή του αγώνα πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά, έβαλαν δύσκολα στους Εβρίτες και τους κέρδισαν τελικά 2-1. 

Σε ένα ματς με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες η Αλεξανδρούπολη είχε τις ευκαιρίες αλλά ο Ορφέας πέτυχε τα γκολ εκμεταλλευόμενος και τις 4 πολύ σημαντικές απουσίες (συμπλήρωσαν κάρτες οι Κώστας Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Τσιεγκελίδης, Τζατζανάς) που είχαν οι γηπεδούχοι, έχοντας MVP τον Θοδωρή Τορομανίδη με ένα γκολ και μία ασίστ.

Μόλις στο 3′ ο Κουκουρίγκος βγήκε τετ α τετ με τον Κασκαντάμη αλλά ο γκολκίπερ της Αλεξ/πολης απέκρουσε το πλασέ του. Στο 9′ ο Κυριζάκης με προβολή μέσα στην περιοχή απάντησε φτάνοντας και αυτός μια ανάσα από το 1-0. Στο 11′ ο Κυριζάκης βγήκε στην κόντρα με τον Γεωργιάδη να βγαίνει από την εστία του και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 13′ σουτ του Τσιτσεκίδη, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γεωργιάδης. Στο 22′ κόντρα στη ροή του αγώνα με την Αλεξανδρούπολη να πατάει καλύτερα, ο Τορομανίδης πετυχαίνει ένα όμορφο γκολ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή. Τρία λεπτά μετά, στο 25′, από ασίστ του Τορομανίδη ο Μελισσόπουλος θα διπλασιάσει τα τέρματα του Ορφέα. Στο 28′ εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαλτέζου, ο Τσιτσεκίδης δεν θα νικήσει τον Γεωργιάδη που θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Λίγο αργότερα οι Εβρίτες θα ζητήσουν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής θα δείξει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο β’ μέρος οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες αγνοούνταν, με τον Ορφέα να έχει την ψυχολογία με το προβάδισμα δύο τερμάτων με το μέρος του και την Αλεξανδρούπολη να μην έχει λύσεις από τον πάγκο λόγω των απουσιών της για να αλλάξει το παιχνίδι. Στο 76′ μετά από ασίστ του Παπάζογλου ο Κυριζάκης με πλασέ μείωσε σε 2-1 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι η εβρίτικη ομάδα από το παιχνίδι. Στο 87′ ένα σουτ του Πασχαλάκη έφυγε άουτ.

Διαιτητής ήταν ο κ. Παναγιωτίδης με βοηθούς τους κ.κ. Γκιόση & Παπαδόπουλο, όλοι τους από την ΕΠΣ Θράκης.

Αλεξανδρούπολη FC (Ζαπαρτίδης): Κασκαντάμης, Δορουγιδένης, Παπάζογλου, Παπαγεωργίου, Σωτηράκης (68′ Ντέμπροβα), Πατσιώρας Α., Ράλλης, Μουρατίδης (51′ Ευθυμιάδης), Τσιτσεκίδης, Μαλτέζος (69′ Τοπάλι), Κυριζάκης.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Σωτηράκογλου, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Κουτσός, Κουκουρίγκος (85′ Κόντο), Μελισσόπουλος (Ιωαννίδης), Τορομανίδης (90+1 Καλαϊτζόπουλος), Πασχαλάκης.

Share it