Search

Photos: Σπουδαία νίκη με ανατροπή για την Αλεξανδρούπολη επί του Βύρωνα Καβάλας!

Την δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής σημείωσε η Αλεξανδρούπολη FC. Η ομάδα του Έβρου επικράτησε 2-1 εντός έδρας του Βύρωνα Καβάλας, παρ’ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως θα παλέψει μέχρι τέλους για την παραμονή της στην κατηγορία. 

Στην αναμέτρηση για την εμβόλιμη 21η αγωνιστική στο Φώτης Κοσμάς, ο Βύρωνας κατάφερε να προηγηθεί με μία στημένη φάση στο 16′, όταν μετά από χτύπημα φάουλ του Ιβανίδη, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κασκαντάμη για το 0-1. Από το σημείο αυτό και μετά ο Βύρωνας κλείστηκε στα καρέ του, η Αλεξανδρούπολη ήταν την περισσότερη ώρα στην επίθεση αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Αθανασίου.

Στο δεύτερο μέρος οι Θρακιώτες συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή χάρη σε κεφαλιά του Παπαγεωργίου μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιτσεκίδη στο 65′. Στο 67′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή αλλά το σουτ του Παπάζογλου έφυγε λίγο άουτ. Ο Βύρωνας πίεσε ασφυκτικά για να ξανά περάσει αυτός μπροστά στο σκορ και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Στο 70′ ο Δερμιτζάκης βγήκε τετ α τετ με τον Κασκαντάμη αλλά ο τερματοφύλακας της Αλεξανδρούπολης απέκρουσε το πλασέ του. Στο 76′ και στο 80′ μετά από προσπάθειες των Τανζού και Σιδηρόπουλου αντίστοιχα, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 83′ σουτ του Τανζού λίγο έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Μαλτέζος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που πανηγυρίστηκε δεόντως από τους Εβρίτες. Στο 90+5 ο Παπαδόπουλος δοκίμασε να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Με αυτή τη νίκη η Αλεξανδρούπολη έφτασε τους 12 βαθμούς και την Κυριακή υποδέχεται στο θρακιώτικο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής σε ακόμη μία μάχη για την παραμονή τον Ορφέα Ξάνθης.

Διαιτητής ήταν ο κ. Λάπατας με βοηθούς του τους κ.κ. Καρακασίδη και Γρηγορούδη, όλοι τους από την ΕΠΣ Θράκης.

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη FC (Ζαπαρτίδης): Κασκαντάμης, Τσιτσεκίδης, Τζατζανάς, Παπαγεωργίου, Τσιεγκελίδης, Πατσιώρας Α. (56′ Μαλτέζος), Τοπάλι (56′ Μουρατίδης), Παπάζογλου (73′ Ράλλης), Γκαϊδατζής (87′ Ευθυμιάδης), Πατσιώρας Κ., Κυριζάκης (87′ Ντέμπροβα).

Βύρων Καβάλας (Καζεπίδης): Αθανασίου, Τσέρπες, Ιβανίδης, Τουμανίδης, Ουζούνογλου, Δερμιτζάκης, Τανζού, Πτηνόπουλος (Παπαδόπουλος), Καρίπογλου (Κούρτογλου), Σιδηρόπουλος, Δερμιτζάκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it