Search

Φουντώνει και η μάχη του πρώτου σκόρερ στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης! Οι 10 τοπ σκόρερ

Με συνολικά 320 τέρματα να έχουν σημειωθεί έχουν διεξαχθεί οι 16 πρώτες αγωνιστικές στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, εκ των οποίων τα 45 να σημειώσουμε πως είναι τα άνευ οπότε ουσιαστικά έχουν σημειωθεί 275 γκολ από τα οποία τα 98 σημειώθηκαν από τους τοπ 10 σκόρερ της κατηγορίας.

Την κούρσα των σκόρερ οδηγεί ο Λάζαρος Ορφανίδης της Αναγέννησης Θαλασσιάς που έχει σημειώσει 13 τέρματα και βρίσκεται στην κορυφή, από κοντά είναι ο συμπαίκτης του στην ομάδα της Θαλασσιάς ο πολύπειρος φορ Γιάννης Καζάκης που και φέτος είναι ψηλά στους σκόρερ της κατηγορίας ενώ στα 12 γκολ μαζί του βρίσκεται ακόμα ένας πολύπειρος και διαχρονικά από τους κορυφαίος σκόρερ της κατηγορίας Κώστας Ξαντινίδης που έχει πετύχει το 1/3 των τερμάτων της Ελπίδας Γενισέας.

Από κοντά στα 11 γκολ είναι ο Αμέτ Ερκάν του Φίλιππου Δροσερού, με τον έμπειρο Κομοτηναίο φορ στην πρώτη του παρουσία στην ΕΠΣ Ξάνθης να είναι άκρως παραγωγικός και κομβικός στην εντυπωσιακή πορεία του Φίλιππου. Απόλυτα κομβικός είναι και ο Χρήστος Μαρκοσιάν για τον Απόλλωνα Ξάνθης με το νεαρό ταλαντούχο φορ να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα με 10 τέρματα.

Στα 9 γκολ βρίσκουμε ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν μόνιμη παρουσία στους τοπ σκόρερ της κατηγορίας, με τον Στέλιο Κωφίδη του Ηρακλή Ζυγού και τον Γιώργο Μαστανιάδη του ΑΠΟΞ.

Στα 8 γκολ έχουμε τον περσινό τοπ σκόρερ της κατηγορίας Άγγελο Τουρατζίδη που αν και δεν ξεκίνησε καλά πλέον είναι σε περίοδο μεγάλης φόρμας και οδηγεί τον Άρη Πετεινού στην κορυφή της βαθμολογίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν έχοντας πετύχει από 7 τέρματα οι νεαροί Γιάννης Ισκελής του Ηρακλή Ζυγού και Σαντιλιάνο Κρέκα του Ερμή Μάνδρας.

Κορυφαία επίθεση της κατηγορίας μετά από 16 στροφές έχει ο πρωτοπόρος Άρης Πετεινού που έχει σημειώσει 42 τέρματα, με την Ελπίδα Γενισέας να ακολουθεί με 36 τέρματα. Στα 33 τέρματα είναι οι Αναγέννηση Θαλασσιάς και Βιστωνίδα, με την πρώτη πεντάδα να συμπληρώνει ο Απόλλωνας Ξάνθης με 29 τέρματα.

Η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό σκόρερ έχει η Βιστωνίδα που έχει 13 διαφορετικούς σκόρερ, με τον Άρη Πετεινού να ακολουθεί με 11 διαφορετικούς σκόρερ. Στους 10 διαφορετικούς σκόρερ έρχονται οι Φίλιππος Δροσερού και Ηρακλής Ζυγού, ενώ στους 9 διαφορετικούς σκόρερ ακολουθούν οι Απόλλωνας Ξάνθης και Ελπίς Γενισέας

Να σημειώσουμε εδώ πως δεν υπολογίζονται τα τέρματα που έχουν σημειωθεί κόντρα στον Απόλλωνα Διομηδείας καθώς μετά την αποβολή της ομάδας ακυρώθηκαν όλα τα παιχνίδια της.

Αναλυτικά οι τοπ 10 σκόρερ της Α’ κατηγορίας μετά από 16 αγωνιστικές είναι οι:

13 γκολ: Λάζαρος Ορφανίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς)

12 γκολ: Γιάννης Καζάκης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Κώστας Ξαντινίδης (Ελπίς Γενισέας)

11 γκολ: Αμέτ Ερκάν (Φίλιππος Δροσερού),

10 γκολ: Χρήστος Μαρκοσιάν (Απόλλων Ξάνθης),

9 γκολ: Στέλιος Κωφίδης (Ηρακλής Ζυγού), Γιώργος Μαστανάδης (ΑΠΟΞ)

8 γκολ: Άγγελος Τουρατζίδης (Άρης Πετεινού),

7 γκολ: Γιάννης Ισκελής (Ηρακλής Ζυγού), Σαντιλιάνο Κρέκα (Ερμής Μάνδρας)

Share it