Search

Το Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά στην Ξάνθη! (+video)

Μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω των περιορισμών της πανδημίας, η Ξάνθη επέστρεψε στο Καρναβάλι δυναμικά και με την συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά 38 πληρώματα και πάνω από 15.000 καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης, χορεύοντας και διασκεδάζοντας μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης η Tροχαία φρόντισε να κάνει ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Για τους επισκέπτες υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι τόσο στην δυτική όσο και στην ανατολική είσοδο της πόλης, που κάθε χρόνο ξεχωρίζει στις γιορτές της Αποκρiάς.

Όπως μεταδίδει το xantinea.gr, το θέμα του φετινού Καρναβαλιού ήταν «Όνειρα, χρώματα, μυρωδιές, αρώματα», ενώ η παρέλαση μεταδόθηκε τηλεοπτικά ζωντανά από την ΕΡΤ3 καθώς και μέσω του YouTube.

Την παράσταση έκλεψαν ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού, ο γνωστός Πειρατής της Θεσσαλονίκης, αλλά και η Βασίλισσα των φετινών ΘΛΕ, Άννα Παυλίδου η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από τις εικόνες που αντίκρισε στην πόλη.

Την τηλεοπτική παρουσίαση της παρέλασης για την ΕΡΤ3 έκανε ο Χρήστος Νέζος, που αναφέρθηκε και στο «τουριστικό κεφάλαιο» της Περιφέρειας ΑΜΘ εκθέτοντας ορισμένα στοιχεία για όσους θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Τους καρναβαλιστές καλωσόρισε στην Ξάνθη ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, που κήρυξε την έναρξη της μεγάλης παρέλασης, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη γαστρονομία της περιοχής, τονίζοντας τη μοναδικότητά της.

Δείτε στιγμές από το Καρναβάλι:

Share it