Search

Με “Κάτρα” και “Τόρο” πήρε σημαντική νίκη – ανάσα στο Ορφάνι ο Ορφέας Ξάνθης!

Μια πολύ σημαντική νίκη κατάφερε να πετύχει ο Ορφέας Ξάνθης που έφυγε νικητής από το Ορφάνι επικρατώντας με 2-1 του τοπικού Μέγα Αλέξανδρου σε ένα ματς αρκετά δυνατό  οπού είχαμε και δύο αποβολές στο φινάλε της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος αμφότερες οι ομάδες δεν κατάφεραν κάτι ιδιαίτερο με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές, δύο εκ των οποίων ανήκαν στους γηπεδούχους, με το 0-0 να κρίνεται δίκαιο στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε άρδην καθώς ο Ορφέας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 60′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Κατρανίτσα. Η χαρά των ξανθιωτών όμως δεν κράτησε πολύ καθώς έξι λεπτά αργότερα ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός του Μέγα, Μτσεντλισβίλι με σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή συνέχισε να πιέζει και στο 83′ ο Νίκος Μελισσόπουλος δέχτηκε μαρκάρισμα εντός περιοχής έπεσε στο έδαφος με τον Χρυσέλη να δείχνει πέναλτι, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Με τα πολλά η μπάλα στήθηκε στο σημείο του πέναλτι με τον Θόδωρο Τορομανίδη να ευστοχεί και να κάνει το 1-2 για τους “κιτρινόμαυρους”.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους παρά την μεγάλη πίεση των γηπεδούχων αλλά και την μεγάλη φάση στις καθυστερήσεις με τον Κριεζή για τον Ορφέα. Αμφότερες οι ομάδες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Παπαδόπουλος για το Μέγα και ο Ιωαννίδης για τον Ορφέα.

Νίκη ανάσα για τον Ορφέα που έφτασε τους 19 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στο ΑΟΞ τον Πανθρακικό. Στους 2 βαθμούς έμεινε ο Μέγας που την επόμενη αγωνιστική παίζει ξανά εντός και θα υποδεχθεί τον Πανδραμαϊκό

Διαιτητής: Χρυσέλης – Βοηθοί: Κώστογλου, Τζημόπουλος (Χαλκιδικής)

Μ. ΑΛ. Ορφανίου: Παπαδόπουλος, Μπιλίκμπασι, Κόμνος, Ανδρεανίδης, Πότση, Αφεντουλίδης, Τσάτσος, Αλεξόπουλος, Μτσεντλισβίλι, Κέλο, Γεωργιάδης. Ως αλλαγή πέρασαν στο ματς οι: Κιουτσούκης και Πέλκας

Ορφέας Ξάνθης: Καλαϊτζής, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Σωτηράκογλου, Παπαδόπουλος Λ., Μαυρόπουλος, Παπαστεφάνου, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης. Ως αλλαγή πέρασαν στο ματς οι Ιωαννίδης, Κριεζής και Καλαϊτζόπουλος

Share it