Search

Photos: “Εφτάψυχος” Ορφέας Ξάνθης ισοφάρισε με buzzer beater την Δόξα Δράμας!

Αυτό που του στερήθηκε στα ματς με Αγροτικό και Ποσειδώνα Μηχανιώνας πήρε κόντρα στην Δόξα Δράμας ο Ορφέας Ξάνθης που κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του αγώνα στο 97′ κατάφερε με κεφαλιά του Καλαϊτζόπουλου να “σώσει” τον βαθμό στο δυνατό παιχνίδι με την Δόξα Δράμας που έγινε στο ΑΟΞ.

Η ομάδα της Δράμας μπήκε πιο δυνατά στο ματς αναγκάζοντας τον Χρήστο Καλαϊτζή να κάνει την πρώτη του μεγάλη επέμβαση ως γκολκίπερ του Ορφέα στο 3′ σε σουτ του ξανθιώτη φορ της Δόξας, Νίκου Σαμπανίδη. Οι “κιτρινόμαυροι” προσπάθησαν να απαντήσουν όμως ούτε η προσπάθεια του Πασχαλάκη στο 9′ αλλά ούτε η κεφαλιά του Τορομανίδη στο 12΄βρήκαν στόχο.

Το παιχνίδι αν και είχε καλό ρυθμό δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις στο πρώτο μέρος και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με την ισοπαλία στο 42′ και σε μια ανύποπτη φάση ο Περσίδης έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των Ξανθιωτών με τον Κυριακίδη να κατεβάζει ωραία και να πλασάρει για το 0-1.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με πολλές καλές ευκαιρίες. Η πρώτη αξιοσημείωτη ήρθε στο 53′ με το σουτ του Χατζηδημητριού μετά από ωραία ενέργεια να μην βρίσκει στόχο, ενώ η απάντηση του Ορφέα ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν μετά από σέντρα του Κουκουρίγκου ο Μελισσόπουλος έκανε το γυριστό με την μπάλα όμως να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Μπεζυρτζή

Στο 59′ η Δόξα απείλησε ξανά με σουτ του Σαμπανίδη που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Καλαϊτζή, με τον πορτιέρο του Ορφέα να κάνει μεγάλη επέμβαση στο 74′ στην προσπάθεια του Θεοδοσιάδη. Η ομάδα του Ορφέα προσπάθησε να αντιδράσει με το νεαρό Μπογιατζίδη που έκανε αισθητή την παρουσία του να πιάνει το σουτ στο 77” που μπλόκαρε σταθερά ο κίπερ της Δόξας, με τους Δραμινούς να απειλούν εκ νέου στο 80′ όμως το σουτ του Κυριακίδη σταμάτησε ο Καλαϊτζής

Το ματς συνέχισε να έχει τρελό ρυθμό με τον Ορφέα να απειλεί με σουτ του Μελισσόπουλου και τους Δραμινούς να έχουν δύο καλές στιγμές με Χρήστο Ιορδανίδη όμως η κατάληξη σε αυτές τις προσπάθειες ήταν ίδια. Όλα αυτά μέχρι το 7′ λεπτό των καθυστερήσεων όταν η ομάδα του Ορφέα κέρδισε κόρνερ, το εκτέλεσε εξαιρετικά ο Γιώργος Κατρανίτσας που βρήκε εντός περιοχής τον Καλαϊτζόπουλο που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τους πάντες κάνοντας το 1-1.

Πολύ σημαντικός βαθμός για τον Ορφέα, ειδικά όπως εξελίχθηκε το ματς, που φέρνει τους “κιτρινόμαυρους” στους 16 βαθμούς και έχοντας ρεπό την Τετάρτη ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο γύρο. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του ξανθιώτη προπονητή, Γιάννη Αποστολίδη έφτασε τους 22 βαθμούς και φιγουράρει στην 5η θέση, ενώ την τελευταία αγωνιστική την Τετάρτη(8/2) θα υποδεχθεί τον Πανδραμαϊκό στο τοπικό ντέρμπι της Δράμας.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη αλλά και του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασαν εν ώρα υπηρεσίας την ζωή τους.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Αγρίμης της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους Τσακιρόπουλο(Μακεδονίας) και Ζαχαριά(Καβάλας)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ(Μπ. Χατζημεστής): Καλαϊτζής, Καλαϊτζόπουλος, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Αμανατίδης (46′ Μπογιατζίδης), Κουκουρίγκος (82′ Σωτηράκογλου), Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Πασχαλάκης

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Γ. Αποστολίδης): Μπεζυρτζής, Πιτσόλης (80΄Ιορδανίδης Αρ.), Φραγκούλης, Παπαϊωάννου, Κυριακίδης Δ. (80′ Ρούτσης), Χατζηδημητρίου (69′ Ιορδανίδης Χρ.), Σαμπανίδης (69′ Μπλιός) , Αγιώτης, Θεοδοσιάδης, Ιωσηφίδης (90′ Κόντος), Περσίδης.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα μέσα από τον φακό του SA

Share it