Search

Photos: Μοιρασιά στο ντέρμπι Απόλλωνα και Δροσερού που συνεχίζουν δυνατά στο κυνήγι του τίτλου!

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχτηκαν Απόλλωνας Ξάνθης και Φίλιππος Δροσερού στο ντέρμπι της εμβόλιμης 13ης στροφής που διεξήχθη στο γήπεδο της Εκτενεπόλ

Σε ένα ματς που η δύναμη και το πάθος ξεχείλιζαν αμφότερες έψαξαν τη νίκη για να μείνουν κοντά στην πρώτη θέση με το τελικό 1-1 να τους κρατά σε δεύτερη και τρίτη θέση αλλά και οι δύο παραμένουν ζωντανοί στην μάχη του τίτλου(δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία)

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση του αγώνα στο 16′ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν μετά από φάση διαρκείας ο Πουλιάνας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δροσερού για το 1-0.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Απόλλωνας άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως ο Δανδανόπουλος πρόλαβε και σταμάτησε την προσπάθεια του Καλλίδη, με το Δροσερό να απαντά στο 36′ όμως το σουτ του Κιουλού δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 63′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τρομερό σουτ εκτός περιοχής του Αμέτ Αρκάν που διαμόρφωσε το 1-1

Η ομάδα του Απόλλωνα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69′ είχε μεγάλη φάση με την προσπάθεια του Χρήστου Μαρκοσιάν να περνά ελάχιστα άουτ ενώ στο 75′ είχε νέα τρομερή ευκαιρία για να πάρει εκ νέου κεφάλι στο σκορ όμως η βολίδα του Γιάννη Σελβίδη από απευθείας εκτέλεση φάουλ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Δροσερού

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την μπάλα να παίζεται πάνω κάτω  το Δροσερό ήταν αυτό που έφτασε πιο κοντά στο γκολ, αρχικά στο 84′ με του σουτ του Αμέτ Ερκάν που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 7′ λεπτό των καθυστερήσεων(κρατήθηκαν αρκετά λόγω του τραυματισμού του Καφφετζή) ο Φιλτανίδης έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Ερκάν ενώ στην συνέχεια της φάσης ο πολύπειρος κίπερ του Απόλλωνα σταμάτησε και την κεφαλιά του Τοπ Τζιχάν

 Με αυτό το αποτέλεσμα ο Απόλλωνας έμεινε δεύτερος με 29 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρώτη θέση, και το Σάββατο ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο έχοντας δύσκολη έξοδο στη Γενισέα με την Ελπίδα.

Στους 26 και την τρίτη θέση έμεινε ο Φίλιππος Δροσερού που το Σάββατο θέλει μόνο νίκη στην έδρα του ΑΠΟΞ για να μείνει κοντά στην κορυφή έχοντας και το εξ’ αναβολής ντέρμπι με τον Άρη Πετεινού στο Δροσερό όταν αυτό οριστεί από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Αχιλλέα Τόσκα και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Χρ. Μαλαδένης): Φιλτανίδης, Ανημπαρόπουλος, Καφφετζής(86′ λ.τρ. Περτσανίδης), Αραβίδης, Σελβίδης, Αβραμίδης, Ντζομιάδης(70′ Κυριαζίδης), Πουλιάνας, Καλλίδης(46′ Μαρκοσιάν Β.), Κατσιλίδης(77′ Μαλαδένης), Μαρκοσιάν Χρ.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ(Ερσ. Καντουχάρ): Δανδανόπουλος, Τσιλιγκρός, Χασανκήλ, Καρατζάς, Ρετζέπογλου, Ξιμιτίδης, Κιουλλού, Αμέτ Ερκάν, Ζιπίδης, Τόλιας(65′ Καράνταης Εμ.), Χασάνογλου Ερσ.(89′ Τοπ Τζιχάν)

Δείτε στιγμές του αγώνα μέσα απο τον φακό του SA ΕΔΩ

http://

Share it