Search

Κυρίαρχη στο ντέρμπι με Χηλή η ΑΕΚ Μάκρης (+photos)

Η Αθλητική Ένωση Κύκλωπες Μάκρης ήταν η νικήτρια του ντέρμπι με την ΑΕ Νέας Χηλής για την 10η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου επικρατώντας 4-1.

Στον βαρύ αλλά καλό βάσει των συνθηκών (πολύ έντονη βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών) αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Μαύρων Αετών, η Μάκρη του Δημήτρη Ζηνολίδη δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Χηλή και πήρε μία νίκη που την κρατάει κοντά στην κορυφή όπου βρίσκεται ο Άβαντας. Από την άλλη η Χηλή του Γιάννη Ματζώρου που έπαιξε με δύο απουσίες στην άμυνα, έπεσε μετά από δύο αγωνιστικές από την 1η θέση.

Στο 10′ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης με τον Καραγκιοζίδη να απειλεί με μακρινό σουτ και τον Γιαλενίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 18′ η Μάκρη θα ανοίξει το σκορ με τον Τσανάκα να δοκιμάζει μακρινό σουτ, τον Ψαθά να αποκρούει αλλά να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Η απάντηση της Χηλής ήταν άμεση με τον Σωτηρίου να ισοφαρίζει με πλασέ δύο λεπτά μετά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 33′ οι γηπεδούχοι θα πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από εκτέλεση πλάγιο και ωραία ομαδική προσπάθεια που ακολούθησε, ο Λαμπάκος με όμορφο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Χηλή δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση, με την Μάκρη να ψάχνει το γκολ για να «κλειδώσει» το τρίποντο. Στο 57′ ο Λαμπάκος με προβολή απείλησε, με τον Ψαθά να μπλοκάρει. Στο 70′ νέα προσπάθεια του επιθετικού της Μάκρης από καλή θέση, το σουτ του θα φύγει ψηλά άουτ. Στο 73′ ο Λαμπάκος με πλασέ έφτασε κοντά στο 3-1 αλλά ο τερματοφύλακας της Χηλής απέκρουσε. Στο 82′ ξανά πρωταγωνιστής ο Λαμπάκος ο οποίος έκλεψε την μπάλα ανάμεσε σε αμυντικό και τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Στο 85′ ο Κυριακίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς θα ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-1 για την Μάκρη μετά από την επίμονη προσπάθεια και την ασίστ του Μπαλτζή. Στο 90+4 ο Μαύρος που επίσης είχε μπει αλλαγή, στο 90+4 θα διαμορφώσει το τελικό 4-1 με ένα φοβερό σουτ από πλάγια πολύ δύσκολη θέση. Το εντυπωσιακό είναι ότι Μπαλτζής, Κυριακίδης και Μαύρος που συμμετείχαν στα τελευταία 2 γκολ της Μάκρης, είχαν περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σουβαράς με βοηθούς τους Σιδηρόπουλο και Μπαζούκη.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ Μάκρης (Δημήτρης Ζηνολίδης): Γιαλενίδης, Ματουκασίδης, Τσιμπλιάρας, Καραγιάννης, Αβετίδης, Τσανάκας, Μιχούδης, Γραμμενίδης (65′ Κυριακίδης), Λαμπάκος, Μάνθου (65′ Λαζίδης), Ρουσίδης (80′ Μπαλτζής).

ΑΕ Ν. Χηλής (Γιάννης Ματζώρος): Ψαθάς, Παπαστεφάνου, Καραγκιοζίδης, Σωτηρίου (77′ Χατζησταυρακούδης), Ανδρεόπουλος, Καλαϊτζίδης, Πεχλιβανίδης Γ., Σιμόπουλος (34′ Γιαπιτζόγλου), Ράπτης (60′ Κέσοβ), Χασάνογλου (77′ Πανούργιας), Πεχλιβανίδης Α. (60′ Πεζικίδης).

Δείτε φωτογραφίες:

Share it