Search

Αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Προσκυνητών!

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή τις τελευταίες ημέρες με τον Γιώργο Λιάγκη να ανακοινώνει σε παίκτες και τεχνικό τιμ την απόφαση του η Δόξα Προσκυνητών να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Η Δόξα Προσκυνητών ιδρύθηκε το 2005 και σε αυτά τα 17 χρόνια με τον Γιώργο Λιάγκη στο τιμόνι της ομάδας ο σύλλογος κατέκτησε δύο πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣ Θράκης(2015, 2016) και αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Γ’ Ενική(2016-2017, 2017-2018), ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο ΕΠΣ Θράκης(2018).  Ωστόσο το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και μετά από πολύ σκέψη πάρθηκε η δύσκολη απόφαση της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα και του ίδιου από την Προεδρία του συλλόγου

Άλλωστε όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα “Χρόνος” «δεν μπορεί μόνο ένας άνθρωπος να τρέχει για μία ολόκληρη ομάδα». Ενώ από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Πουρλιάγκας, δήλωσε στο ίδιο μέσο πως ένας κύκλος έχει κλείσει για μία ομάδα που πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης. «Μία ομάδα για να λειτουργήσει θέλει κόπο και χρόνο. Μετά από τόσα χρόνια δυστυχώς ήρθε η κόπωση» είπε ο κος Πουρλιάγκας. «Η ομάδα τον τελευταίο χρόνο στηρίζονταν σε μικρούς ηλικιακά ποδοσφαιριστές, 18-19 ετών, ο οποίοι παρόλα τα προβλήματα είχαν όρεξη για δουλειά», ανέφερε.

Όπως ενημέρωσαν ο πρόεδρος και ο προπονητής, η ομάδα δεν είχε χώρο να προπονηθεί και να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια, αφού το γήπεδο είχε προβλήματα ειδικά με την υδροδότηση. «Προς τιμή του ο δήμαρχος έφτιαξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε με το νερό, αλλά το τελευταίο διάστημα αναγκαζόμασταν να ζητάμε από άλλες ομάδες να μας παραχωρήσουν τα γήπεδά τους», ανέφερε ο κος Λιάγκης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Δόξας, θα συνταχθεί τις επόμενες μέρες ένα έγγραφο που θα ζητάει την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κο Λιάγκη, η δεύτερη γενιά που έρχεται δείχνει ζεστό ενδιαφέρον να αναλάβει στο μέλλον τα ηνία της ομάδας και να την οδηγήσει ξανά στην ενεργό δράση.

Την πολύ άσχημη αυτή εξέλιξη έκανε γνωστή ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, Νίκος Κυνηγόπουλος

Share it