Search

Νέος Αρχηγός ΓΕΣ ο Εβρίτης Άγγελος Χουδελούδης

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/1) στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Νέος Αρχηγός ΓΕΣ επιλέχθηκε ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Ομόφωνα αποφασίστηκε :

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Αγγελος Χουδελούδης γεννήθηκε το 1964, στο χωριό Κυανή Διδυμοτείχου του Νομού Έβρου. Εισήλθε το 1982 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου.

Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του, ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία και συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του Νορβηγικού και Γερμανικού στρατού. Επίσης, έχει συμμετάσχει και σε αποστολές του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, στο Βόρειο Ιράκ, τη Βαγδάτη, το Κουβέιτ και το Αφγανιστάν.

Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και το 2012 στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Β΄ Σώμα Στρατού και στην 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ». Το 2008 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Δκτή 516 Μ/Κ ΤΠ, ενώ το 2010 του Διευθυντή Επιτελικού Γραφείου Δκτή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2011, υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο. Παράλληλα δε, το 2012 φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Με την επιστροφή του το 2014 στην Ελλάδα τοποθετείται ως Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Το 2015 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ με τα καθήκοντα του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων. Το 2019 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ». Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Κλάδου Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΕΘΑ. Την 01 Μαρτίου 2021 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ». Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 09 Μαρτίου 2022 ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Στον Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.

Share it