Search

Photos: Ανατρεπτική εκτός έδρας νίκη στην ματσάρα με Ζυγό για τον Άρη Πετεινού!

Τρομερό παιχνίδι έγινε στον Ζυγό μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη Πετεινού, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα ημίχρονο με τους “κιτρινόμαυρους” όμως χάρις σε δύο εύστοχα πέναλτι και μια κεφαλιά να καταφέρνει να πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη και μάλιστα με ανατροπή

Ο Ηρακλής μπήκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και μόλις στο πρώτο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ σε φάση διαρκείς, με το σουτ του Ξουπλίδη να αποκρούει ο Αθανασίου με τον ίδιο να παίρνει το ριμπάουντ από το διώξιμο Ρέβη και με σέντρα να βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Βαλαβάνη που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα

Η αντίδραση του Άρη Πετεινού ήρθε στο 15 με το σουτ του Εφέντη να αποκρούει ο Καραλής, στην μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή για τον πρωτοπόρο της Α’ κατηγορίας στο πρώτο μέρος.

Ένα πρώτο μέρος που η νεανική ομάδα του Άγγελου Χασιώτη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος έχοντας πολύ σημαντικές στιγμές για να σκοράρει και άλλα γκολ. Στο 22′ ο Αθανασίου έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Γιώργου Μπογιατζόπουλου ενώ η φάση του πρώτου 45λεπτου ήρθε στο 28′ με τον Ιγνατιάδη να βγαίνει απέναντι στον κίπερ του Άρη όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην και μετά και τις αλλαγές που έγιναν από τον Τάσο Νεοφυτίδη η ομάδα του Πετεινού έβγαλε αντίδραση και δικαιολόγησε την θέση της στην βαθμολογία του πίνακα, έχοντας κινητήριο μοχλό στην ανατροπή τον Χρήστο Τυριάκη που κέρδισε δύο πέναλτι και είχε μερικές από τις πιο καλές στιγμές της ομάδας του στο δεύτερο μέρος.

Στο 56′ ο Τυριάκης έστειλε…μήνυμα με το σουτ του να περνά λίγο άουτ, και δύο λεπτά αργότερα μετά από ωραία ατομική δική του ενέργεια κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Τενεκέ. Την εκτέλεση  ανέλαβε ο Γιάννης Χριστοφορίδης που ευστόχησε για το 1-1.

Στο 65′ ο Τυριάκης είχε νέα καλή στιγμή με την προσπάθεια του να μην βρίσκει στόχο, ενώ στο 67′ θα βγει απέναντι από τον Καραλή θα κάνει το σουτ και εν συνεχεία ο κίπερ του Ηρακλή έπεσε πάνω του με τον ρέφερι του αγώνα να υποδεικνύει πέναλτι, παράβαση που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων καθώς διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως δεν έπρεπε να δοθεί πέναλτι μια και η μπάλα είχε ήδη βγει εκτός γραμμών. Την παράβαση εκτέλεσε εύστοχα ο Άγγελος Τουρατζίδης για το 1-2

Στο 77′ το “κερασάκι στην τούρτα” της σημαντικής νίκης του Άρη Πετεινού πέτυχε ο Μετεντζίδης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εφέντη.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Άρη που παρέμεινε στην κορυφή και το +3 και πλέον στρέφει εξ’ ολοκλήρου την προσοχή του στο μεγάλο Σαββατιάτικο ματς που έρχεται με την Ελπίδα Γενισέας στον Πετεινό.

Για ακόμα ένα ματς ο νεανικός Ηρακλής εντυπωσίασε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με την παρουσία του και κυρίως με τις συνεργασίες στην μεσοεπιθετική του γραμμή που στο πρώτο μέρος “έκρυψε την μπάλα” ουκ ολίγες φορές. Πλέον οι “κυανόλευκοι” στρέφουν την προσοχή τους στο δύσκολο εκτός έδρας ματς που έρχεται με τον Απόλλωνα Ξάνθης στην Εκτενεπόλ.

Share it