Search

Με πλήρη υποτροφία στην Αμερική η Όλγα Στούρα του ΟΦΘΑ!

Σε ένα πανεπιστήμιο-στόχο θα βρίσκεται από το Fall 2023 η ταλαντούχα κολυμβήτρια του ΟΦΘΑ και της εθνικής ομάδας Όλγα Δήμητρα Στούρα, η οποία μέσω της AZ Sport Scholarships εξασφάλισε πλήρη υποτροφία (100%) και θα συνδυάσει αθλητισμό και σπουδές στο υψηλότερο επίπεδο!

Το University of Massachusetts Amherst θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα δημόσια ερευνητικά πανεπιστήμια στην Αμερική με πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών αλλά παράλληλα πολύ φιλόξενο περιβάλλον και δυνατότητα για έρευνα, εξέλιξη και καινοτομία σε όποιον κλάδο σπουδών επιλέξει ο σπουδαστής! Το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν υπολείπεται σε αίγλη στα αθλητικά του προγράμματα! Και μόνο το γεγονός ότι από τις ομάδες του έχουν περάσει η θρυλική τενίστρια των 23 Grand Slam Serena Williams, ο θρυλικός Julius Erving και η παγκόσμια πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης Briana Scurry, αρκεί για να κατανοήσει κανείς το επίπεδο αθλητισμού στο UMass Amherst!

Η διεθνής κολυμβήτρια του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, θα γίνει μέλος της ομάδας των Minutewomen που συμμετέχουν στην Atlantic 10! Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Στούρα θα κολυμπήσει εκτός Ελλάδας. Έχει συμμετοχές και διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό Νεανίδων, Μεσογειακούς, Πολυεθνείς και Γυμνασιάδα!

Δίπλα της στον ΟΦΘΑ όλα αυτά τα χρόνια οι προπονητές της Γιώργος Τυλιγαδάς, Τάσος Καλλιτσάρης και Γιώτα Αθανασίου.

Όσον αφορά τις σπουδές της, η Στούρα επέλεξε να σπουδάσει Engineering σε ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην 68η θέση στην ακαδημαϊκή κατάταξη των ΗΠΑ και στην 26η όσον αφορά τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας!

Μόνο το 2018 το εν λόγω πανεπιστήμιο δαπάνησε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για έρευνα διατηρώντας την υψηλή θέση του ανάμεσα στα ερευνητικά πανεπιστήμια παγκοσμίως!

Διαθέτει το μεγαλύτερο campus στην Βοστώνη, φιλοξενώντας πάνω από 30.000 σπουδαστές, ωστόσο παρά το μέγεθός του οι υπηρεσίες του προς τους φοιτητές του είναι άριστες.

Η πανεπιστημιούπολη είναι παραθαλάσσια και έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Βοστώνης, η οποία είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις των ΗΠΑ. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί πως το Princeton Magazine το έβαλε στην πρώτη θέση αξιολογώντας την ποιότητα φαγητού που προσφέρει στους σπουδαστές του.

Από εκεί και πέρα, άξιο λόγου είναι το γεγονός πως ανάμεσα στους διακεκριμένους αποφοίτους του συμπεριλαμβάνονται ερευνητές όπως ο νομπελίστας φυσικός Russell Hulse, αστροναύτες όπως η διάσημη Catherine Coleman, δικαστές όπως ο David Lowy, ακαδημαϊκοί όπως η Nemat Shafik του London School of Economics και ισχυροί παράγοντες της οικονομίας όπως ο Anshuman Jain της Deutsche Bank.

Share it