Search

Photos: Από τα 11μετρα στην παράταση κρίθηκε η ματσάρα της Θαλασσιάς με Ελπίδα Γενισέας!

Μεγάλη πρόκριση στην Β’ φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης πανηγύρισε η περσινή φιναλίστ του θεσμού, Ελπίδα Γενισέας που κέρδισε με 3-2 στην παράταση μέσα στην Θαλασσιά επί της Αναγέννησης.

Το παιχνίδι για 60′ λεπτά ήταν τρομερό με φοβερό ρυθμό, 4 γκολ και καλές εκατέρωθεν στιγμές από εκεί και πέρα όμως το ματς είχε αρκετά δυνατές μονομαχίες, αρκετές κάρτες, και ελάχιστες απειλητικές στιγμές όλα αυτά μέχρι το 110′ όταν και με εύστοχο πέναλτι το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι γηπεδούχοι η Ελπίδα κατάφερε να φτάσει στο τρίτο γκολ και να πάρει μεγάλη πρόκριση.

Η πρώτη απειλητική προσπάθεια ανήκει στους γηπεδούχους με την προσπάθεια του Μιχαηλίδη στο 11′ να σταματά από τον Ζαρζακόπουλο, με την αντίδραση της Ελπίδας να είναι εντυπωσιακή καθώς δύο λεπτά αργότερα με ωραίο τελείωμα του Πέτρου Γκασιμπαγιαζίδη πήραν το προβάδισμα.

Μετά το γκολ η Αναγέννηση έψαξε την αντίδραση και στο 17′ με σουτ του Λάζαρου Ορφανίδη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια ενώ είχε καλή στιγμή και σε προσπάθεια του Καζάκη.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ καθως στο 24′ ο Θωμάς Τσέκος με δυνατό σουτ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την Ελπίδα που κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους ημιχρόνου αν και αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε πιο δυνατά και στο 57′ με υπέροχη ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα του Λάζαρου Ορφανίδη που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια για το 2-2, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική με χαμηλό ρυθμό και αρκετές δυνατές μονομαχίες.

Στην παράταση οι δύο ομάδες έδειξαν πως ήθελαν όμως δεν έδειχναν πρόθεση να ρισκάρουν, με την Ελπίδα να έχει ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο.

Όλα αυτά μέχρι το 110′ όταν σε μια περίεργη φάση από μακρινή μπαλιά ο Δομπράκης δεν μπλόκαρε σταθερά και στην δεύτερη προσπάθεια να μπλοκάρει την μπάλα ήρθε σε επαφή με τον επιθετικό της Ελπίδας και ο Θόδωρος Γιαπουτζής καταλόγισε παράβαση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων που διαμαρτυρήθηκαν για αρχικό φάουλ στον Μουζαφέρογλου και εν συνεχεία για παράβαση πάνω στον κίπερ, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα έκρινε πως υπήρχε παράβαση και έτσι ο Κώστας Ξαντινίδης νίκησε τον Δομπράκη από τα 11μέτρα κάνοντας το 2-3.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε καθώς η ένταση από το πέναλτι υπήρχε μέχρι το φινάλε με τους γηπεδούχους μάλιστα να τελειώνουν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Ραφαήλ Λιαπάκη στο 115′ για δυνατό μαρκάρισμα.

Ιδανικό φινάλε στο 2022 για την Ελπίδα Γενισέας που μετά τις συνεχόμενες νίκες που την έφερα στο -3 από την κορυφή στην Α’ κατηγορίας και πλέον και στην Β’ φάση του θεσμού που και φέτος θέλει να πρωταγωνιστήσει. Και σίγουρα ο Νίκος Ανθόπουλος και οι παίκτες της ομάδας θα αναμένουν με μεγάλη προσμονή την επανέναρξη των αγώνων στις αρχές Γενάρη για να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Δημήτρη Δανδανόπουλο.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Δομπράκης, Σταύρου, Λαρίσης(46′ Κούπας), Μουζαφέρογλου, Κουτίνης, Ορφανίδης(95′ Σιέχ), Γκριγκοριάν, Τουργαίδης Κ.(80′ Μπουτζικούδης), Μιχαηλίδης(83′ Κοτζακελίνης), Καζάκης, Λιαπάκης Ρ.

ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ(Ν. Ανθόπουλος): Ζαρζακόπουλος,  Βασιλειάδης, Μελισσόπουλος, Μακράκης(102′ Λεσκόφτσης), Δημητριάδης Β.(53′ Δημητριάδης Χ.), Μπουνταγκίδης(73′ Πανταζίδης), Τυριάκης, Ζιγκολάρι(102′ Πεντεζίδης), Ξαντινίδης, Τσέκος, Γκασιμπαγιαζίδης

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

http://

Share it