Search

Photos: Πήρε το ντέρμπι κορυφής με Απόλλωνα και έμεινε μόνος πρώτος ο Άρης Πετεινού!

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι του Άρη Πετεινού με τον Απόλλωνα Ξάνθης, στο ανανεωμένο γήπεδο του Πετεινού που κέρδισε τις εντυπώσεις και έλαβε σχόλια εντυπωσιασμού από τον κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο και γέμισε τις εξέδρες, με τους “κιτρινόμαυρους” να κερδίζουν με 2-1 και πλέον να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής(δείτε ΕΔΩ) 

Το παιχνίδι τα είχε όλα πάθος για τη νίκη, αρκετές ευκαιρίες, τρία γκολ, ένα δοκάρι αλλά και ένταση εντός αγωνιστικών πλαισίων άλλωστε το ματς ήταν ντέρμπι κορυφής.

Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν τρομερά αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν αποφασισμένες για να βρουν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο πολύ καλές στιγμές με τον Μαρκοσιάν ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και αυτοί 1-2 καλές στιγμές με κορυφαία το σουτ του Ιάσωνα Εφέντη που σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Αθανασίου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους νταμπλούχους Ξάνθης να μπαίνουν πιο δυνατά και στο 47′ μετά από ασίστ του Τυριάκη ο Κώστας Κουτσομιχάλης με ιδανικό τελείωμα κέρδισε τον Φιλτανίδη και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Άρη.

Από εκεί και πέρα το ματς απέκτησε ακόμα πιο “άγρια ομορφιά” με τους παίκτες του Απόλλωνα να ψάχνουν την ισοφάριση όμως με το πάθος να ξεχειλίζει και από τις δύο ομάδες δεν έλειψαν και τα δυνατά μαρκαρίσματα που έφεραν αρκετές διακοπές λίγων λεπτών για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες .

Από τους πλέον άτυχους του αγώνα ήταν ο Γιάννης Χριστοφορίδης που επέστρεψε στην δράση μπαίνοντας στο ματς στο 63′ όμως ένα δεκάλεπτο αργότερα σε ανύποπτη φάση και χωρίς να δεχτεί κάποιο μαρκάρισμα ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τους φόβους για υποτροπή να είναι έντονος.

Στο 82′ τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει σε 1-1 με τρομερό απευθείας χτύπημα φάουλ του Γιάννη Σελβίδη, ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φιλοξενούμενους.

Και ενώ το ματς έδειχνε να οδεύει προς την ισοπαλία στο 88′ ο Χρήστος Τυριάκης έκανε το κλέψιμο και με ωραία ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και αφού πέρασε και τον Φιλτανίδη σκόραρε για το 2-1, τρέχοντας αμέσως να το πανηγυρίσει έξαλλα με τον άτυχο Γιάννη Χριστοφορίδη και τον Πρόεδρο της ομάδας του Άρη, Φίλιππο Παραστατίδη.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τις αρκετές καθυστερήσεις που παίχτηκαν δεν άλλαξε κάτι με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά νίκη.

Και τους φιλοξενούμενους παρά την ικανοποίηση της πολύ καλής και μαχητικής εμφάνισης να εκφράζουν παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που είχαν, εκφράζοντας όμως και πεποίθηση πως η ομάδα θα αντιδράσει άλλωστε ο Απόλλωνας(διοίκηση, παίκτες και προπονητής) πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Άρη που πλέον βρίσκεται μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον άπαντες στρέφουν την προσοχή τους το νέο μεγάλο ντέρμπι κορυφής που έρχεται με την Αναγέννηση στην Θαλασσιά. Στον Απόλλωνα υπάρχει στεναχώρια για την ήττα, έσπασε και το εντυπωσιακό σερί των 13 ματς αήττητο, όμως θα υπάρχει χρόνος ξεκούρασης καθώς ακολουθεί ξεκούραστο τρίποντο με Τοξότες και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος του 2022 ο Απόλλωνας θα παίξει εντός έδρας με την Αναγέννηση Θαλασσιάς

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Ομέρ Κεχαγιά και Γιώργο Πασχαλίδη. Πριν την έναρξη του αγώνα η ομάδα του Απόλλωνα τίμησε τους νταμπλούχους Ξάνθης με μια ανθοδέσμη που προσέφερε ο αρχηγός του Απόλλωνα, Βαχέ Μαρκοσιάν στον αρχηγό του Άρη, Ανδρέα Δασκαλάκη

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σαμαράς(63′ λ.τρ. Παυλίδης), Δασκαλάκης, Ρέβης, Σαρηγιαννίδης, Πουτακίδης(63′ Χριστοφορίδης, 75′ λ.τρ. Θωμαίδης), Αβερόπουλος(46′ Φλώρος), Μετεντζίδης, Κουτσομιχάλης, Τυριάκης, Εφέντη

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Αθ. Πέτσιος): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Καλλίδης(60′ Αραβίδης), Ιωαννίδης, Σελβίδης, Μπαργκάν, Κυριαζίδης(60′ Περτσανίδης), Ντζομιάδης(65′ Μπαζοίδης), Μαρκοσιάν Β., Κατσιλίδης(86′ Βουτσάς), Μαρκοσιάν Χρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

Share it