Search

Σπουδαία παρουσία με 3 μετάλλια για το Δημοκρίτειο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών!

Η Χαλκίδα συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα της Πάλης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών – Γυναικών να διεξάγεται στην πόλη.

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο, με συμμετοχή περισσότερων από 350 αθλητών από 52 σωματεία, δημιουργώντας ένα από τα πολυπληθέστερα Πανελλήνια πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων.

Το παρών έδωσε για ακόμα μια χρονιά το Τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, με τέσσερις αθλητές, καταφέρνοντας να κερδίσει ένα χρυσό και δύο χάλκινα. Συγκεκριμένα στην Χαλκίδα ταξίδεψαν ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στα 97 κ. που απέσπασε το χρυσό μετάλλιο, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν στα 70 κ. και ο Πέτρος Ουζουνάκης στα 79 κ. που πήραν το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους, και ο Άντον Ντοβκοπολοβ στα 86 κ. που δεν κατάφερε να τερματίσει στα μετάλλια.

Η ομάδα πήρε την 5η θέση στο ομαδικό, σημείωσε ο προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης στο paratiritis-news.gr, σε ένα πρωτάθλημα που είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, με τους αθλητές να κάνουν καλούς αγώνες. Θεωρεί δε πως αν κάποια από τα σφυρίγματα δεν είχαν πάει εναντίον του στον ημιτελικό των 70 κιλών, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει το χρυσό.

Προς το παρόν συνεχίζουν τις προπονήσεις, και ελπίζουν πως θα τα πάνε καλύτερα στους αγώνες που θα γίνουν στις αρχές του επόμενου χρόνου, όταν θα έχουν συνέλθει εντελώς από την χαλάρωση του καλοκαιριού. Βέβαια η δυσκολία στους ενήλικους είναι πως έχουν κι άλλες υποχρεώσεις, όπως εργασία, σπουδές κτλ., και δυσκολεύονται να κάνουν συστηματικές προπονήσεις, όμως θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά.

Το Δεκέμβριο ο Σύλλογος έχει προτάσεις για συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, στη Βουλγαρία στις αρχές του μηνός, για τις μικρότερες ηλικίες, και στα μέσα Δεκεμβρίου έχει υπάρξει πρόταση για τουρνουά στην Τουρκία, με τη συμμετοχή και στα δύο να αποφασίζονται ανάλογα με την κατάσταση. Ο κ. Καρυπίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη στήριξή τους το ΚΤΕΛ Ροδόπης και τα Τυροκομικά Δουκίδη.

Share it