Search

Το τρίτο ημίχρονο από όλα τα παιχνίδια της 5ης στροφής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης!

Με 21 τέρματα να σημειώνονται διεξήχθη η 5η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, με 4 νίκες γηπεδούχων και 2 φιλοξενούμενων.

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στο Δροσερό η Ελπίδα Γενισέας πέτυχε ακόμα μια σημαντική νίκη επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 μέσα στο Κουτσό επί του Παύλου Μελά, ένα βαρύ αποτέλεσμα που έφερε κα την λύση της συνεργασίας της ομάδας του Κουτσού με τον Ρωμανό Κοντογιαννίδη(δείτε ΕΔΩ). Ενώ ο Άρης Πετεινού δεν αγωνίστηκε καθώς στο μενού του είχε ματς με Τοξότες και πλέον ετοιμάζεται για το ντέρμπι κορυφής με Απόλλωνα στον Πετεινό.

Πάμε να δούμε το τρίτο ημίχρονο στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας:

“Ασταμάτητος” Απόλλωνας έκαμψε την αντίσταση και του ΑΠΟΞ!

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Απόλλωνας Ξάνθης που επικράτησε του ΑΠΟΞ με 3-1 σε ένα ματς με καλό ρυθμό αρκετές φάσεις αλλά και…γκρίνια.

Μόλις στο 20′ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παναγιώτη Κατσιλίδη, με το 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΞ μπήκε πολύ δυνατά και με τον τοπ σκόρερ της Γιώργο Μαστανιάδη στο 49′ ισοφάρισε για το 1-1. Αποτέλεσμα που άλλαξε στο 65′ όταν ο Απόλλωνας κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή εντός περιοχής, φάση που όπως και η πρώτη έφεραν διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, με τον Χρήστο Μαρκοσιάν να εκτελεί ψύχραιμα και να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα με τον Κατσιλίδη στο 82′ να “καθαρίζει” τη νίκη για την ομάδα του διαμορφώνοντας το τελικό 3-1

Από τα πλέον εντυπωσιακά ξεκινήματα του πραγματοποιεί ο Απόλλωνας Ξάνθης που έχει…ξεχάσει τι θα πει ήττα και πλέον πάει στο ντέρμπι κορυφής με τον Άρη στο γήπεδο του Πετεινού με το απόλυτο των νικών. Αφήνουν πίσω το αποτέλεσμα στον ΑΠΟΞ που κρατάνε την ανταγωνιστική παρουσία και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο σημαντικό εντός έδρας ματς με την Αναγέννηση Θαλασσιάς

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Δημήτρη Μαστρογιαννάκο

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Πέτσιος): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Καλλίδης Ν., Ιωαννίδης, Σελβίδης Γ., Μπαργκάν, Ντζομιάδης, Αβραμίδης, Μαρκοσιάν Β., Κατσιλίδης, Μαρκοσιάν Χρ.

ΑΠΟΞ(Λ. Πετρίδης): Σανικιώτης, Κουτσός, Δουγανικιώτης, Θεοδωρίδης, Καραπαντζίδης, Βαρελάς, Κωδωνάς, Χελιδώνης, Νικάκης, Καραμπατζάκης, Ξενίδης

Επέστρεψε στις νίκες εκμεταλλευόμενος την δύναμη της έδρας του ο Φίλιππος Δροσερού!

Την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ξανά στην έδρα του, εκεί που έχει μαζέψει άλλωστε και τους 7 βαθμούς του, ο Φίλιππος Δροσερού που επικράτησε με 2-1 της Βιστωνίδας.

Η ομάδα του Δροσερού ήταν ανώτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και αφού είχαν 1-2 καλές στιγμές κατάφεραν στο 20′ να πάρουν κεφάλι στο σκορ με το πρώτο τέρμα στα “πράσινα” του Αμέτ Ερκάν, για να έρθει άμεσα η απάντηση της Βιστωνίδας με τέρμα του Φώτη Τζεβελέκη. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στο ημίχρονο ισόπαλοι ο Αλέξης Τόλιας στο 44′ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του

Χειροποίητα σουβλάκια, κεφτεδάκια όλα στα κάρβουνα.
Ο καλύτερος πατσάς στην πόλη κάθε μέρα από 08:00 έως 12:00.
Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 6972602804, 2541078897

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο δημιούργησαν 2-3 καλές στιγμές έναντι της Βιστωνίδας που προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει προβλήματα στην εστία του Δανδανόπουλου με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Πολύ σημαντική νίκη για τον Φίλιππο που έχει ξεκούραση αυτή την αγωνιστική καθώς στο μενού έχει άνευ αγώνα τρίποντο με Τοξότες και έτσι θα στρέψει εξ’ ολοκλήρου την προσοχή στο ματς σε δύο εβδομάδες με τον Παύλο Μελά στο Κουτσό. Από την άλλη η ομάδα της Βιστωνίδας θα ψάξει την επιστροφή στις νίκες στο Κυριακάτικο(27/11) ματς με τον Παύλο Μελά Κουτσού στην Φελώνη

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Αχιλλέα Τόσκα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ(Ερσ. Καντουχάρ): Δανδανόπουλος, Τσιλιγκρός, Χασανκήλ, Καρατζάς, Ρετζέπογλου, Ξιμιτίδης(89′ Αλή Τασίν), Τόλιας(65′ Μουμίνογλου Τ.), Μέκερα, Αμέτ Ερκάν, Ζιπίδης, Χασάνογλου Ερσ.(80′ Αχμέτ Ι.)

ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ(Δ. Καρύδης): Αραμπατζής Π., Τολμίδης(72′ Ανηπαρόπουλος), Μπαμπούρης, Μαμαλίγκατζης, Κιολείδης(63′ Τσαπατώλης), Κεσκινίδης, Σαμαράς(46′ Αγγελίδης Π.), Τζεβελέκης Ζ., Παπάζογλου Α.(80′ Καρφόπουλος), Τζεβελέκης Φ., Μετεντζίδης Κ.

Νέα εμφατική νίκη με “μπροστάρηδες” Καζάκη και Ορφανίδη για την Αναγέννηση Θαλασσιάς!

Με σκόρερ τους Γιάννη Καζάκη και Λάζαρο Ορφανίδη η Αναγέννηση πέτυχε ακόμα μια ευρεία νίκη επικρατώντας με 3-0 της μαχητικής Ασπίδας Πηγαδίων μένοντας κοντά στην κορυφή.

Η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και η πίεση της απέδωσε καρπούς στο 26′ με την βολίδα του Ορφανίδη να καταλήγει στα δίχτυα και αφού πρώτα χτύπησε και στο δοκάρι. Το ματς άνοιξε αρκετά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους με καλές στιγμές εκατέρωθεν χωρίς όμως να καταφέρνει κάποιος να αλλάξει το σκορ.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση μπήκε ξανά δυνατά και στο 54′ κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ιδανικά ο Γιάννης Καζάκης που έκανε το 2-0, και πέντε λεπτά αργότερα σκόραρε το 9ο προσωπικό του τέρμα σε αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές και 21ο για την ομάδα του για το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ μια και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε του ματς.

Σε καλή φόρμα η Αναγέννηση που το Σάββατο(26/11) θα παίξει εκτός έδρας με τον ΑΠΟΞ. Ενώ η Ασπίδα θα υποδεχθεί στα Πηγάδια την συνονόματη ιστορική ομάδα της Ξάνθης αναζητώντας την πρώτη αγωνιστική νίκη

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Σάββα Ασικίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Σαϊλάκης, Σταύρου, Κοτζάκελης, Σιέχ, Μουζαφέρογλου, Ορφανίδης(80′ Κοτζακελίνης Δ.), Λιαπάκης Ρ.(46′ Μπουτζικούδης), Τουργαίδης Κ.(85′ Λιαπάκης Δ.), Μιχαηλίδης, Καζάκης(64′ Κοτζακελίνης Α.), Κούπας(85′ Σαββίδης)

ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ(Φ. Καλτσίδης): Μακρίδης, Καρακατσάνης, Παπαστεφάνου, Ελευθεράκης, Αρβανιτίδης(68′ Πουρναράκης), Κυράπογλου(75′ Σελβίδης Π.), Αλβανίδης, Θαμνίδης, Κελγιώργης, Αραμπατζής Δ., Σεβδίλης Ν.

Με “χρυσό σκόρερ” τον 16χρονο Καμίλη πέτυχε την δεύτερη διαδοχική νίκη η Ασπίδα Ξάνθης!

Αν και δυσκολεύτηκε το νεανικό σύνολο της Ασπίδας κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του εξαιρετικά βελτιωμένου σε ακόμα ένα ματς Ερμή Μάνδρα και να πανηγυρίσει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

Η ομάδα του Νίκου Χατζηπαρασκευά που παραμένει αήττητη μετά απο 4 ματς που έχει δώσει(έχει να παίξει με το Δροσερό που είχε αναβληθεί) κατάφερε σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρώτο μέρος να πάρει το προβάδισμα με τέρμα του Παναγιώτη Τσολακίδη στο 40′. Η αντίδραση του Ερμή ήρθε στο 60′ με τον Σαντιλιάνο Κρέκα να σκοράρει για ακόμα ένα παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1, με την Ασπίδα να καταφέρνει στο 90′ να φτάσει στη νίκη με σκόρερ τον γεννημένο το 2006 επιθετικό της Νίκο Καμίλη που μπήκε ως αλλαγή νωρίτερα και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του

Νέα νίκη που μπορεί να αποτελέσει ψυχολογική τόνωση ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με την συνονόματη Ασπίδα στα Πηγάδια. Εντυπωσιακή βελτίωση για τον Ερμή που για δεύτερο συνεχόμενο ματς παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική και πλέον στρέφει την προσοχή της στο απαιτητικό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή Ζυγού.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Χρήστος Παπαδόπουλος με βοηθούς τους Στράτο Σαββόγλου και Παναγιώτη Βαμβακίδη

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ν. Χατζηπαρασκευάς): Μοσχίδης Σ., Σνιμσίκοβ(80′ Παπάζογλου), Βαρσάμης(74′ Καμίλης), Απόστολος, Δεμένικος, Δεληωρίδης, Γεωργόπουλος(54′ Παπακυριάκου), Κιαχίδης, Τσολακίδης, Μαλαδένης, Γιαρμαντζίδης

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Γ. Χούπτερης): Σερδαλής(78′ λ.τρ. Κοντούλης), Τσιλιγγαρίδης, Σαχολλάρι, Καλλίδης Α., Μυταφίδης, Καρακάσης Α., Κουμουλίδης, Μαυρίδης, Πουτακίδης, Εμίνογλου, Κρέκα Σ.

Επιστροφή στις νίκες με “ξέσπασμα” στην Διομήδεια για τον Ηρακλή Ζυγού!

Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες ο νεανικός Ηρακλής Ζυγού επέστρεψε εμφατικά στις νίκες επικρατώντας με 4-0 του Απόλλωνα στην Διομήδεια.

Η ομάδα του Άγγελου Χασιώτη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 5′ κέρδισε πέναλτι που αξιοποίησε ιδανικά ο Κυριάκος Κωφίδης που έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ηρακλή, που συνέχισε την πίεση του και στο 42′ ο Στέλιος Κωφίδης σκόραρε για το 0-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ηρακλή συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και στο δεύτερο μέρος και με τον Αδαμίδη στο 59′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3, για να έρθει στο 67′ ο Μποτιέρος να διαμορφώσει το 4-0 που έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία θα υποδεχτεί το Σάββατο(26/11) στον Ζυγό τον Ερμή Μάνδρας ο Ηρακλής Ζυγού. Ενώ δύσκολη έξοδος έχει μπροστά της η ομάδα της Διομήδειας που θα παίξει στην Γενισέα με την Ελπίδα

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γιώργο Γκώγο και Ιρφάν Οτουζμπίρ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Στρ. Κωνσταντινίδης): Συράγγος, Αμβροσιάδης(48′ Πατυνιώτης), Κωνσταντινίδης Κ.(46′ Εμίν Χασάν), Τοπουζίδης(38′ Καζαζιάδης), Παϊτάρης, Τεμίρογλου, Αλή Οσμάν, Νικολαίδης Ν., Κουϊμτζίδης(38′ Αθανασόγλου, 58′ λ.τρ. Κωνσταντινίδης Ε.), Τοπούζ, Δεμήρ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Αγγ. Χασιώτης): Κυριακάκης, Τενεκές(46′ Μπογιατζόπουλος Γ.), Ιγνατιάδης(58′ Μπουτιέρος), Ψαρόπουλος, Μπαλάσης, Οργατζίδης, Μπογιατζόπουλος Α., Παπαδόπουλος Μ., Κωφίδης Κ.(65′ Παπαδόπουλος Αν.), Κωφίδης Στ.(46′ Τσομπάνογλου), Αδαμίδης(58′ Πελτεκίδης)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΔΩ

Share it