Search

Το τρίτο ημίχρονο στα παιχνίδια που έγιναν σε Πηγάδια, ΑΟΞ και Μάνδρα με ανακοίνωση του Ερμή!

Τρομερή αγωνιστική στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης με 21 τέρματα να σημειώνονται σε αγωνιστική 2 νίκες γηπεδούχων και 4 νίκες φιλοξενούμενων.

Στην Γενισέα η Ελπίδα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Φίλιππο Δροσερού(δείτε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ), ενώ ο Άρης Πετεινού συνέχισε αήττητος κερδίζοντας στην έδρα του ΑΠΟΞ σε μάτς που το παρών έδωσε και σκάουτερ μεγάλης Ελληνικής ΠΑΕ(δείτε το ρεπορτάζ ΕΔΩ). Νέο μεγάλο διπλό πήρε ο Παύλος Μελάς Κουτσού που πέρασε νικηφόρα από τον Ζυγό(δείτε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ)

Πάμε να δούμε το τρίτο ημίχρονο στα 3 εναπομείναντα παιχνίδια της Α’ κατηγορίας:

“Απόλυτος” Απόλλωνας πέρασε νικηφόρα και από τα Πηγάδια!

Στα Πηγάδια ο Απόλλωνας Ξάνθης συνέχισε την εντυπωσιακή του παρουσία κάνοντας το 4/4 επικρατώντας με 4-2 της τοπικής Ασπίδας σε ένα εντυπωσιακό ματς.

Η ομάδα του Απόλλωνα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5′ προηγήθηκε με εκτέλεση φάουλ του Γιάννη Σελβίδη, ενώ στο 12′ ο Χρήστος Μαρκοσιάν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, και παρά την ισορρόπηση των γηπεδούχων δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Όπως στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ο Απόλλωνας μπήκε εντυπωσιακά και στο 49′ σκόραρε για τρίτη φορά με τέρμα του Παναγιώτη Κατσιλίδη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 62′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γαβριήλ Καμπουρίδη μείωσαν σε 1-3, ενώ στο 73′ ο Θαμνίδης έβαλε “φωτιά” στο ματς μειώνοντας σε 2-3.

Όμως οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκαν αλλά έβγαλαν αντίδραση καταφέρνοντας στο 85′ να “καθαρίσουν” τη νίκη με νέο τέρμα του Χρήστου Μαρκοσιάν.

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα που έκανε το 4/4 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον ΑΠΟΞ. Ενώ η Ασπίδα που έμεινε στους 4 βαθμούς έχει δύσκολη έξοδος στην Θαλασσιά με την Αναγέννηση. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Στράτο Σαββόγλου και Παναγιώτη Βαμβακίδη.

ΑΣΠΙΔΑ ΠΗΓΑΔΙΩΝ(Φ. Καλτσίδης): Μακρίδης, Καρακατσάνης, Παπαστεφάνου, Σαββίδης, Ελευθεράκης, Κυράπογλου, Αλβανίδης, Θαμνίδης, Καμπουρίδης, Αραμπατζής(75′ Κούτρας), Σεβδιλής

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Πέτσιος): Φιλτανίδης, Καλλίδης Ν., Κυριαζίδης Δ.(88′ Καφφετζής), Ιωαννίδης(65′ Περτσανίδης), Σελβίδης Γ., Μπαργκάν, Ντζομιάδης(65′ Αραβίδης), Αβραμίδης(88′ Ρουμπινίδης), Μαρκοσιάν Β., Κατσιλίδης(88′ Βουτσάς), Μαρκοσιάν Χρ.

Πρώτο τρίποντο για τη νεανική Ασπίδα κόντρα στον βελτιωμένο Απόλλωνα!

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το νεανικό σύνολο του Νίκου Χατζηπαρασκευά που επικράτησε με 2-0 του εμφανώς βελτιωμένου και ενισχυμένου Απόλλωνα Διομήδειας σε ένα ματς ιδιαίτερα ανοιχτό που έγινε στο γήπεδο ΑΟΞ.

Οι τυπικά γηπεδούχος ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μετά απο 1-2 στιγμές με μακρινά σουτ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 31′ με τέρμα του Δεληωρίδη που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του με το 1-0  να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη το ματς είχε ακόμα καλύτερο ρυθμό με την Ασπίδα στο 57′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μιχάλη Μαλαδένη να κάνει δύο τα τέρματα της που έμελλε να διαμορφώσει και το τελικό σκορ καθώς παρά τις εκατέρωθεν καλές στιγμές δεν άλλαξε κάτι στο σκορ.

Πρώτη νίκη για την Ασπίδα που μετά τις δύο ισοπαλίες που είχε διατήρησε το αήττητο της έχοντας 5 βαθμούς και ματς λιγότερο και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει ξανά εντός υποδεχόμενη τον Ερμή Μάνδρας. Σαφή αγωνιστική βελτίωση για τον Απόλλωνα σε σχέση με τα τρία πρώτα ματς, την προσεχή αγωνιστική θα υποδεχθεί στην Διομήδεια τον Ηρακλή Ζυγου Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Κτίστης με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπίρ και Μιχάλη Ιωαννίδη.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ν. Χατζηπαρασκευάς): Μοσχίδης, Σνιμσίκοβ, Βαρσάμης(70′ Ιορδανίδης), Παπάζογλου, Φώτης, Δεμένικος, Δεληωρίδης(70′ Παπακυριάκου), Κιαχίδης, Τσολακίδης(61′ Ντουρμπάκου), Μαλαδένης(80′ Πανόπουλος), Γιαρμαντζίδης(70′ Μακρίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Στρ. Κωνσταντινίδης): Συράγγος, Αθανάσογλου, Τεμγρόγλου, Νικολαίδης Α., Κωνσταντινίδης Κ., Νικολαίδης Ν.(46′ Πατυνιώτης), Αλή Οσμάν, Σαρίδης(34′ Δεμήρ), Μανίκας(75′ Κουμτζίδης), Αναστασιάδης(67′ Αμβροσιάδης), Τοπούζ

Έβγαλε αντίδραση η Θαλασσιά, πολλά παράπονα από τον Ερμή! 

Την δεύτερη διαδοχική της νίκη πέτυχε η Αναγέννηση Θαλασσιάς ξανά με πολλά τέρματα κερδίζοντας με 6-2 τον άκρως ανταγωνιστικό για ένα ημίχρονο Ερμή που μετά το τέλος του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση με πολλά παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που είχε στο ματς.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλο τους και μόλις στο πρώτο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τέρμα του νεαρού, Σαντιλιάνο Κρέκα ενώ στο 5′ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μαρκάρισμα εντός περιοχής στον Τάσο Καρακάση με τον ρέφερι να δείχνει συνέχεια στο ματς. Η αντίδραση της Αναγέννησης ήρθε στο 8′ με τον Γιάννη Καζάκη ενώ με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή με τέρμα του Λάζαρου Ορφανίδη. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους υπήρξε αρκετή ένταση με τον Ερμή να μένει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Βαγγέλη Καρακάση στο 40′ για δυνατό μαρκάρισμα, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα μη αποβολή και παίκτη των φιλοξενούμενων που έβρισε τον παίκτη του Ερμή. Παρότι με παίκτη λιγότερο ο Ερμής βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 45′ ξανά με τον Σαντιλιάνο Κρέκα που έκανε το 2-2 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

http://

Στο δεύτερο μέρος έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού μπήκε πολύ δυνατά και στο 60′ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με τέρμα του Λάζαρου Ορφανίδη, ενώ στο 69′ σκόραρε ξανά ο ίδιος κάνοντας χατ-τρικ για το 2-4. Η πίεση της Αναγέννησης συνεχίστηκε και στο 75′ ο Γιάννης Καζάκης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ, και στο 84′ ο Λάζαρος Ορφανίδης με καρέ διαμόρφωσε το τελικό 2-6.

Νέα νίκη ψυχολογίας για την Αναγέννηση που ανέβηκε στην τρίτη θέση με 7 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί την Ασπίδα Πηγαδίων. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος για τον Ερμή στο δεύτερο φυσιολογικά και λόγω αριθμητικού μειονεκτήματος δεν μπόρεσε να αντιδράσει δείχνοντας όμως καλά σημάδια, την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Γιάννη Χούπτερη θα παίξει στο ΑΟΞ με την Ασπίδα. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Γιώργο Πασχαλίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Γ. Χούπτερης): Σερδάρης Γ., Τσιλιγγαρίδης(69′ Κουντούλης), Σαχολλάρι, Καρακάσης Β., Καλλίδης Αθ., Καρακάσης Τ., Κουμουλίδης, Αναστασιάδης(23′ Ροσσολάτος), Πουτακίδης(80′ Σιούτης), Κρέκα Σαντ., Εμίνογλου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Δομπράκης, Καδή(78′ Σαββίδης), Λαρίσης(78′ Σιέχ), Κουτίνης, Μουζαφέρογλου, Ορφανίδης, Λιαπάκης Ρ.(46′ Ντεμίρι), Μπουτζικούδης(46′ Κοτζάκελης), Μιχαηλίδης(81′ Λιαπάκης Δ.), Καζάκης, Κούπας

Share it