Ένα Χάλκινο και μια τέταρτη θέση για το Δημοκρίτειο στο Πανελλήνιο Παμπαίδων!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για το τμήμα Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειου με διπλή εξαιρετική παρουσία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων Κ11 και Κ13 στα Τρίκαλα.

Ο Αλέξανδρος Τσίτσιος, στην ηλικιακή κατηγορία των Κ11, αναδείχθηκε τρίτος και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 38 κιλά. Ενώ   ο Αθανάσιος Πάτσος στην ηλικιακή κατηγορία των Κ13,  αναδείχθηκε τέταρτος στα 48 κιλά.

Όπως σημείωσε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης στο paratiritis-news.gr, από το Τμήμα μπορούσαν να συμμετέχουν περισσότεροι αθλητές σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες, όμως θεώρησε πως ακόμα δεν έχουν επανέλθει στη φόρμα τους μετά το καλοκαίρι, και επειδή υπάρχουν πάντα και περιορισμοί λόγω των οικονομικών, μιας και ο Σύλλογος δεν παίρνει συνδρομές, ταξίδεψαν αυτοί οι δύο αθλητές. Οι υπόλοιποι δεν ήταν έτοιμοι ακόμη για να αγωνιστούν σε πανελλήνιο επίπεδο, για αυτό και θα συνεχίσουν τις προπονήσεις, με τους νεαρούς αθλητές να προετοιμάζονται για το Διεθνές τουρνουά που θα λάβει χώρα το Δεκέμβριο στη Βουλγαρία, με συμμετοχή 20 χωρών, το οποίο δίνει ευκαιρία για δυνατούς αγώνες και να πάρουν σημαντική εμπειρία.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Λαμία θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ17 στη Λαμία, ενώ ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών, στο οποίο ελπίζουν πως θα συμμετάσχουν με τέσσερις αθλητές. Η ομάδα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, τόνισε, όμως το Τμήμα Πάλης συνεχίζει να δυσκολεύεται να κρατήσει τους ενήλικους αθλητές του, που λόγω υποχρεώσεων, είτε αφορά στο πανεπιστήμιο, είτε στον στρατό, είτε στην εργασία, δεν μπορούν να συνεχίσουν να προπονούνται σε ανώτερο επίπεδο.

Ο Σύλλογος ατύχησε με την συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα που έγινε στο τέλος Οκτωβρίου, μιας και κανένας από τους τρεις αθλητές που ετοιμαζόταν να συμμετάσχουν δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι, λόγω τραυματισμού, ή προβλήματος υγείας, αλλά ο κ. Καρυπίδης ελπίζει πως δεν θα έχουν τόσα προβλήματα το επόμενο διάστημα.

Share it