Search

Α’ ΕΠΣ Ξάνθης: Το τρίτο ημίχρονο της πρεμιέρας με νίκες Πετεινού, ΑΠΟΞ, Απόλλωνα και την ισοπαλία στο Δροσερό

Με απολογισμό 23 γκολ(όλα σε 4 ματς) οπού είχαμε 3 νίκες γηπεδούχων και 3 ισοπαλίες άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Πετεινός “9 αστέρων” και εντυπωσιακό ρεκόρ Χριστοφορίδη

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στη νέα χρονιά ο νταμπλούχος Ξάνθης, Άρης Πετεινού που και φέτος αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο θέλοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα. Οι “κιτρινόμαυροι” έχοντας σε τρομερή μέρα τον Γιάννη Χριστοφορίδη πέτυχαν εμφατική νίκη με 9-0 κόντρα στον ελλιπή Απόλλωνα Διομήδειας στο ματς που έγινε στο γήπεδο της Κυψέλης

Μόλις στο 4′ ο Γιάννης Χριστοφορίδης έβαλε μπροστά την ομάδα του ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε ξανά για το 2-0. Στο 25′ ο Ανδρέας Σαμαράς μετά από ωραία ομαδική ενέργεια σκόραρε για το 3-0, ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους ο Χριστοφορίδης σκόραρε ακόμα δύο γκολ σημειώνοντας καρέ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο!

Μάλιστα μέχρι να γίνει αλλαγή στο 60′ ο Χριστοφορίδης έσπασε όλα τα ρεκόρ σημειώνοντας ακόμα δύο τέρματα φτάνοντας τα 6(!) και ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 7-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με δύο τέρματα στο 68′ και το 72′ στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με την φανέλα του Άρη ο πρώην μέσος των τμημάτων Υποδομής του ΑΟΞ, Ανδρέας Μετεντζίδης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρη Πετεινού θα παίξει στην Μάνδρα με τον Ερμή ενώ ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει στην Διομήδεια τον Απόλλων Ξάνθης. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Μιχάλη Ιωαννίδη και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σαμαράς(46′ Ασλανίδης), Δασκαλάκης(46′ Σιδηράς), Παυλίδης, Σαρηγιαννίδης, Κουτσομιχάλης, Πουτακίδης(46′ Αβερόπουλος), Μετεντζίδης, Χριστοφορίδης(60′ Θωμαίδης Π.), Τουρατζίδης(46′ Παπαϊωάννου), Τυριάκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Στρ. Κωνσταντινίδης):Σουπιάδης, Κωνσταντινίδης Ε., Πατυνιώτης, Τεμίρογλου, Νικολαίδης, Αβροσιάδης, Αλή Οσμάν, Εμίν Χασάν Τοπούζ, Δεμήρ, Μανίκας

Μοιρασιά στην ματσάρα του Δροσερού με Αναγέννηση Θαλασσιάς

Τρομερό παιχνίδι έγινε στο Δροσερό μεταξύ των Φίλιππου και Αναγέννησης Θαλασσιάς με αμφότερες να παρατάσσονται με αρκετές απουσίες κι όμως να προσφέρουν υψηλό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Η ομάδα της Θαλασσιάς άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Γιάννη Καζάκη που για ακόμα μια χρονιά σκοράρει σε αγώνα της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης. Η Αναγέννηση κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους αν και αμφότερες είχαν τις στιγμές τους για να σκοράρουν, η απάντηση του Φίλιππου ήρθε με την έναρξη του Β’ μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 47′ με κεφαλιά του Ντοβάν Ρετζέπογλου μετά από εκτέλεση κόρνερ. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα είχαμε ακόμα ένα γκολ με κεφαλιά με τον Λάζαρο Ορφανίδη να σκοράρει και να δίνει το προβάδισμα στην Αναγέννηση για δεύτερη φορά, όμως στο 80′ ο Σεζγκίν Κιουλλού σκόραρε ένα ωραίο τέρμα για το 2-2 που έμεινε μέχρι τέλους, σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, με τον Δανδανόπουλο να κάνει την απόκρουση του αγώνα στις καθυστερήσεις όταν κράτησε την ισοπαλία στην κεφαλιά του Κοτζακελίνη.

Το ερχόμενο Σάββατο ο Φίλιππος Δροσερού θα παίξει στο ΑΟΞ με την Ασπίδα Ξάνθης ενώ η Αναγέννηση θα υποδεχτεί στην Θαλασσιά τον Παύλο Μελά Κουτσού. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Σταφυλάς με βοηθούς τους Ομέρ Κεχαγιά και Γιώργο Χρυσέλη

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ(Ερ. Καντουχάρ): Δανδανόπουλος, Τσιλιγκρός(80′ Αχμέτ), Ξιμιτίδης, Καρατζάς, Ρετζέπογλου, Κιουλλού, Ζιπίδης, Αλήογλου Ν.(78′ Μεμέτογλου), Τοπ(61′ Μουμίνογλου), Αλήογλου Μπ., Χασάνογλου Ερσ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Μπαξεβανίδης, Λαρίσης, Κοτζάκελης(72′ Κοτζακελίνης Αλ.), Μουζαφέρογλου, Κουτίνης, Ορφανίδης, Τουργαίδης Κ., Σταύρου, Μιχαηλίδης Κ.(72′ Ραφαήλ), Καζάκης, Κούπας(81′ Καδή)

Με το δεξί ο ΑΠΟΞ που είχε Μαστανιάδη on fire κόντρα στον Ερμή Μάνδρας!

Από τα πλέον εντυπωσιακά ντεμπούτο με νέα ομάδα έκανε ο Γιώργος Μαστανιάδης που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο ΑΠΟΞ να μπει με το δεξί στην επιστροφή του στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης επικρατώντας με 5-0 του Ερμή Μάνδρας που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό και εκατέρωθεν στιγμές με τον Μαστανιάδη να ανοίγει λογαριασμό στο 25′ ενώ πέντε λεπτά αργότερα σκόραρε για το 2-0 ενώ στο 34′ κατάφερε να φτάσει σε χατ-τρικ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μέρος διαμορφώνοντας το 3-0. Στο 41′ ο Αχμέτ Σουκρή σκόραρε για το 4-0 που ήταν το σκορ ημιχρόνου, με τον Μαστανιάδη στο 63′ να φτάνει σε καρέ διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Το παιχνίδι διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Ιρφάν Οτουζμπίρ και Άγγελο Κοτινούδη. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του ΑΠΟΞ θα παίξει στα Πηγάδια κόντρα στην τοπική Ασπίδα, ενώ ο Ερμής θα υποδεχτεί στην Μάνδρα τον Άρη Πετεινού.

ΑΠΟΞ(Λ. Πετρίδης): Σανικιώτης, Κουτσός, Παπαδόπουλος Κ., Δουγανικιώτης, Θεοδωρίδης(64′ Καραπαντζίδης), Πασχαλίδης(54′ Κωδωνάς), Καραμπατζάκης, Χελιδώνης, Μαστανιάδης(68′ Τριανταφυλλάκος), Χαριτίδης(46′ Νικάκης), Σουκρή Αχμέτ(54′ Βαρελάς)

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Γ. Χούπτερης): Σερδάρης Ι., Βοργιάς, Σαλή(29′ Τσούκης), Μυταφίδης, Καρακάσης Β., Σερδάρης Χρ., Κουμουλίδης, Ευκαρπίδης, Εμίνογλου, Καλλίδης Θ., Χατζηιωάννου

Ανατρεπτικό τρίποντο κόντρα στον Παύλο Μελά Κουτσού για τον Απόλλωνα Ξάνθης!

Τρομερό παιχνίδι έγινε στην Εκτενεπόλ με τον Απόλλωνα να ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 4-1 του Παύλου Μελά. Η ομάδα του Κουτσού μπήκε του Κουτσού κατάφερε να προηγηθεί στο 29′ με απευθείας εκτέλεση του περσινού τοπ σκόρερ της Άλμπερτ Γκασπαριάν, όμως η συνέχεια ήταν άκρως αντίθετη με τον Χρήστο Μαρκοσιάν στην επιστροφή του στον Απόλλωνα να καταφέρνει  να οδηγήσει σε ανατροπή την ομάδα του με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι στο 32′ και το 43′, μάλιστα στο δεύτερο πέναλτι ο κίπερ του Κουτσού Πολυμερίδης αποβλήθηκε.

Έχοντας κάνει την ανατροπή από το πρώτο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος να διαχειριστεί το προβάδισμα που είχε καταφέρνοντας να διαφυλάξει το προβάδισμα του και μάλιστα στο 70′ με το τρίτο πέναλτι που πήραν στο ματς οι γηπεδούχοι με σκόρερ τον Στάθη Ντζομιάδη ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-1, με το τελικό 4-1 να διαμορφώνει στην αντεπίθεση ο Περτσανίδης

Την επόμενη αγωνιστική ο Απόλλωνας Ξάνθης θα παίξει στην Διομήδεια με τον Απόλλωνα ενώ ο Παύλος Μελάς θα παίξει στην Θαλασσιά με την Αναγέννηση. Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Γιώργος Δρακίδης με βοηθούς τους Σπύρο Σπάρταλη και Αχιλλέα Τόσκα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Πέτσιος): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Κυριαζίδης Δ., Αβραμίδης, Σελβίδης, Μπαργκάν, Ντζομιάδης Στ.(80′ Μπουνταγκίδης), Βουτσάς(75′ Πουτακίδης), Μαρκοσιάν Χρ., Μαρκοσιάν Β., Περτσανίδης.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Ρ. Κοντογιαννίδης): Πολυμερίδης, Ιωαννίδης, Τηλαβερίδης, Γούλας Χρ.(57′ Αλεξούδης), Θεοφυλάκης(82′ Σαρινάκης), Γούλας Β., Μελισσόπουλος, Γκασπαριάν, Μπεκδές(46′ Καράνταης Ε.), Εφεντόπουλος, Θώμογλου(43′ Καράνταης Γ.)

Την εξέλιξη των παιχνίδιων είχατε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά ΕΔΩ χάρις την υποστήριξη των

Share it