Search

Πρεμιέρα με χατ τρικ «Κυριγκόλ» απέναντι στον αξιόμαχο Απαλό ο Εθνικός (+photos)

Ο Εθνικός ήταν ο νικητής στο γήπεδο του Απαλού στην πρεμιέρα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, επικρατώντας 4-2 της Νίκης το Σάββατο.

Το ματς τα είχε όλα. Γκολ, πάθος, δυνατές μονομαχίες, ανατροπές και δύο ομάδες να θέλουν να βγουν νικήτριες. Τελικά ο Εθνικός τα κατάφερε με τον Γιώργο Κυριζάκη να πετυχαίνει τα 3 από τα 4 γκολ της ομάδας του, δείχνοντας από την αρχή πόσο σημαντική μπορεί να είναι η επιρροή του στο φετινό σύνολο του Κώστα Βουρδόγλου.

Ο Εθνικός παρατάχθηκε με μία μίξη έμπειρων και νέων ποδοσφαιριστών, πολύ αλλαγμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο Απαλός που είναι νεοφώτιστος στην κατηγορία με ένα άκρως νεανικό σύνολο.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 12′ και ήταν για τον Απαλό, με τον Δομακίνη να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Μαρινέλη να αποκρούει στην κλειστή του γωνία σε κόρνερ. Στο 19′ ο Εθνικός θα πάρει κεφάλι στο σκορ όταν μετά από μία λάθος πάσα προς τα πίσω από την άμυνα του Απαλού θα γίνει κάτοχος της μπάλας, θα αποφύγει τον Τσομπανούδη και θα στείλει την μπάλα στην άδεια εστία για το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Σαραντάκης θα σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα της Νίκης να αποκρούει σε κόρνερ. Στην φάση που προηγήθηκε ο Εθνικός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Στο 42′ μετά από διαμαρτυρία ο διαιτητής Φιλιππίδης θα βγάλει κίτρινη κάρτα στο μέλος του τεχνικού τιμ του Εθνικού Άκη Πατσίδη. Στην τελευταία φάση του α’ ημιχρόνου ο Σιβούδης θα εκτελέσει κόρνερ, ο Σίσκος θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα φύγει λίγο άουτ.

Στο β’ μέρος και πάλι ο Απαλός απείλησε πρώτος, με το σουτ του Λαλιάρη που πέρασε ως αλλαγή στο ματς να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μαρινέλη. Πέντε λεπτά μετά ο Σιδηρόπουλος με εκτέλεση φάουλ θα στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60′ ο κόουτς των γηπεδούχων Δημήτρης Γεωργουσούδης θα περάσει στο ματς τον Κυζιρίδη ο οποίος έμελλε να αλλάξει κατά πολύ την εξέλιξη του αγώνα. Στο 70′ ο Κυριζάκης ανετράπη από τον Τσομπανούδη με τον ρέφερι να δίνει πέναλτι. Ο επιθετικός του Εθνικού ανέλαβε και την εκτέλεση και διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του αλλά και τα δικά του. Ένα λεπτό μετά θα αρχίσει η αντεπίθεση του Απαλού. Μετά από κόρνερ του Κυζιρίδη ο Δομακίνης με κεφαλιά θα μειώσει σε 2-1. Ο ίδιος παίκτης στο 78′ θα δοκιμάσει σουτ αλλά ο Μαρινέλης θα μπλοκάρει. Στο 80′ μετά την ασίστ που έβγαλε ο Κυζιρίδης θα χρηστεί και σκόρερ, όταν από κόρνερ με φάλτσο που εκτέλεσε η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2 της Νίκης.

Η χαρά της ισοφάρισης ωστόσο δεν θα κρατήσει για πολύ για τον Απαλό καθώς τρία λεπτά μετά ο Κυριζάκης θα σημειώσει χατ τρικ μετά από ασίστ του Σιβούδη, φάση στην οποία από τον Απαλό διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ. Οι άνθρωποι της ομάδας του Απαλού εκτός από αυτή την φάση διαμαρτύρονται και για γκολ που σημείωσε ο Μακρίδης αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 90′ ο Παπαδάκης θα βγει τετ α τετ με τον Τσομπανούδη αλλά ο πορτιέρο της Νίκης θα αποκρούσει ωραία με τα πόδια. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κυζιρίδης λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 3-3 κάνοντας ότι και στο 2-2, αλλά αυτή τη φορά ο Μαρινέλης απέκρουσε το φαλτσαριστό χτύπημα κόρνερ του, διώχνοντας εκ νέου σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα σε μία ανύποπτη φάση, ο Σταμπουλίδης θα στείλει άθελα του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και κάπως έτσι θα διαμορφωθεί το τελικό Απαλός – Εθνικός 2-4.

Διαιτητής: Φιλιππίδης – Βοηθοί: Κατσαντούρας, Κωτσόπουλος.

Συνθέσεις:

Νίκη Απαλού (Δ. Γεωργουσούδης): Τσομπανούδης, Σιδηρόπουλος, Κυριακίδης (46′ Τζιαμπαζάκης), Καλαϊτζίδης, Σταμπουλίδης, Γκίρδας (84′ Συτμαλίδης), Χάμος, Ρουστέμι (60′ Κυζιρίδης), Δομακίνης, Τζεντέμης (46′ Λαλιάρης), Σπυρολλάρης.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κ. Βουρδόγλου): Μαρινέλης, Φραντζανάς (75′ λ.τρ. Παπαδάκης), Τερζής, Σίσκος, Θώδης, Σαραντάκης, Καλλιμάνης, Μάρτσης, Μπούρντιν (90+2), Σιβούδης (90+3 Ντέμπροβα), Κυριζάκης.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it