Search

Επιστολή ΕΠΟ στον Γεραπετρίτη: «Η Κυβέρνηση παραβιάζει την ολιστική μελέτη»

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε την επιστολή που έστειλε στον υπουργό Επικρατείας αναφορικά με το Μητρώο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με την «διαρρεύσασα» απάντηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη σε επιστολή που του απέστειλε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε τα ακόλουθα.

1. Εφόσον η απάντηση του κ. Γεραπετρίτη δόθηκε στην δημοσιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος (ολόκληρη η επιστολή στο τέλος της ανακοίνωσης).

2. Η Ε.Π.Ο. μετά την πρόσφατη νομοθετική υποχώρησή της Κυβέρνησης, υποχώρησε αντίστοιχα στο θέμα της διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Για το όλο θέμα του «Μητρώου», όμως, η Ε.Π.Ο. θα αναμείνει με προσήλωση και υπομονή την κατάλληλη στιγμή για να εξαλείψει πλήρως την υποχρέωση εγγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων στο «Μητρώο» με τρόπο νόμιμο και θεσμικό.

3. Τέλος, στην προτροπή του κ. Γεραπετρίτη να εφαρμόσει πλήρως η Ε.Π.Ο. την ολιστική μελέτη, τον ενημερώνουμε ότι η UEFA από τις 16.9.22 έχει άρει την επιτροπεία της Ε.Π.Ο., η οποία διαρκούσε από το 2016, ακριβώς επειδή έκρινε ότι η Ολιστική μελέτη έχει εφαρμοστεί πλήρως. Μένει μόνο μια από τις 28 προϋποθέσεις, η οποία, όμως, δεν εξαρτάται από την Ε.Π.Ο., αλλά από την Κυβέρνηση.

Αντιθέτως είναι η Κυβέρνηση, η οποία παραβιάζει την ολιστική μελέτη (παρ. 2.5) τόσο με το «Μητρώο» όσο και με την τροπολογία περί «Επαγγελματικής Διαιτησίας» στις 31.5.2022.

Share it