Search

Ροδόπη: Αντιδράσεις για την ίδρυση συλλόγου φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε με όνομα «Δυτική Θράκη»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου οπαδών της Φενέρμπαχτσε με το όνομα «Δυτική Θράκη», ο οποίος πήρε έγκριση από το Πρωτοδικείο Ροδόπης.

Ο λόγος είναι προφανής, μιας και η Θράκη στην Ελλάδα είναι ενιαία γεωγραφική περιοχή και δεν χωρίζεται αναλόγως τη θέση της στον χάρτη.

Για ορολογία Ερντογάν κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος απειλεί πως θα κινηθεί νομικά.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε:: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα…Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε. Ειναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δωθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη. Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπεί και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο».

Share it