Search

Χρ. Μπάτζιος: “Είναι στενάχωρο και πρέπει να προβληματίσει όλους, για το πώς διαλύονται ιστορικές ομάδες”

Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον κιτρινόμαυρο σύλλογο, όχι μόνο για τα έτη που φόρεσε τη φανέλα του Εργοτέλη αλλά και γιατί, δημιούργησε την οικογένειά του στο Ηράκλειο.

Μετά την περσινή χρονιά στην Ξάνθη, επέλεξε να επιστρέψει στο νησί καθώς όπως λέει στην εκπομπή “Match Time” της Τηλεόρασης CRETA και τη Χρύσα Ζερβού, η Κρήτη είναι πλέον η βάση του.

«Ήθελα να επιστρέψω στην Κρήτη»

Φέτος θα αγωνίζεται στα Χανιά, έτσι ώστε να είναι κοντά στο Ηράκλειο, τον τόπο καταγωγής της συζύγου του.

«Είχαμε πει με την οικογένειά μου ότι θέλαμε να επιστρέψουμε στην Κρήτη, γιατί εδώ είναι η βάση μας πλέον. Προέκυψε μια πολύ καλή πρόταση από την ομάδα των Χανίων και έτσι κάναμε αυτήν την επιλογή ώστε να είμαι φέτος εδώ.»

«Να στοχεύσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα»

Ο στόχος των Χανίων δεν είναι άλλος από το να τερματίσει ψηλά, τονίζει ο στόπερ των κυανόλευκων.

«Η ομάδα των Χανίων είναι από τις πιο ιστορικές της Σούπερ Λιγκ 2 και ανέκαθεν αποτελούσε μια σταθερή δύναμη με υψηλούς στόχους. Εμείς αυτό που θα στοχεύσουμε, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα, είναι μέσα από την σκληρή δουλειά των προπονήσεων, να παρουσιάσουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο και να στοχεύσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα.»

«Να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρωτάθλημα»

Για το φιλικό με τον Ηρόδοτο τόνισε πως η Ηρακλειώτικη ομάδα έχει δείξει καλό πρόσωπο, όμως τα φιλικά διαφέρουν από τα επίσημα παιχνίδια.

«Η ομάδα του Ηροδότου έχει τους δικούς της στόχους, έχει παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο. Είμαστε σίγουροι ότι τα φιλικά διαφέρουν από τα επίσημα, οι ομάδες στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις θα είναι εντελώς διαφορετικές. Εμείς θα κοιτάξουμε μέσα από αυτά τα φιλικά να βελτιωθούμε σαν ομάδα και να εκμηδενίσουμε τις όποιες αδυναμίες έχουμε, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε εντελώς έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος.»

«Στόχος μας είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Επιθετικό ποδόσφαιρο θα επιλέξει να παίξει η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, σύμφωνα με τον υψηλόσωμο οπισθοφύλακα.

«Η ομάδα έχει ενισχυθεί πάρα πολύ, έχει δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Ο προπονητής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους έμπειρους της κατηγορίας με πολλές γνώσεις, μέσα από την καθημερινή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις κοιτάμε να αφομοιώσουμε το αγωνιστικό πλάνο που έχει. Στόχος μας είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε στόχο να κλειστούμε, να παίξουμε αμυντικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε μέσα από το επιθετικό ποδόσφαιρο να διεκδικήσουμε καλύτερα αποτελέσματα.»

«Μας έχει κουράσει η αναμονή…»

Όσον αφορά στην αναμονή, υπογράμμισε πως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η δεύτερη κατηγορία έχει ξεκινήσει, εκτός της Ελλάδας:

«Σίγουρα μας έχει κουράσει. Αν και εμείς ξεκινήσαμε λίγο καθυστερημένα την προετοιμασία μας, για τις περισσότερες ομάδες που έχουν ξεκινήσει στην ώρα τους μπορώ να πω ότι είναι πάρα πολύ κουραστικό και ψυχοφθόρο. Κάθε χρόνο η κατηγορία ταλανίζεται από πολλά προβλήματα τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να λυθούν. Δε γίνεται να είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Η δεύτερη κατηγορία σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει ξεκινήσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ. Και την πολιτεία και τη διοργάνωση και όλους.»

«Δεν ανήκει στην Α1 ο Εργοτέλης»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Εργοτέλη, στον οποίο έζησε πολύ όμορφες στιγμές και τον χαρακτήρισε «δεύτερο σπίτι» του. Εξέφρασε τη θλίψη του για τα τελευταία γεγονότα ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να προβληματίσει το πως ο Εργοτέλης βρέθηκε στο τοπικό.

«Ο Εργοτέλης αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου. Πέντε χρόνια ήμουν εκεί, είχα δεθεί πέρα από το αγωνιστικό, με κάτι πολύ παραπάνω με την ομάδα. Η στενοχώρια είναι πάρα πολύ μεγάλη για όσα βίωσε και που έχει καταλήξει στην Α1 κατηγορία Ηρακλείου. Είχε γίνει μια κουβέντα, σε φιλολογικό επίπεδο ακόμα γιατί δεν ήξερε κανένας που θα αγωνίζεται, τι ρόστερ θα έχει, ήταν όλα στον αέρα κι έτσι δεν προχώρησε εν τέλει κάτι. Δεν ανήκει στην Α1, εμείς πριν από δύο χρόνια ήμασταν 15 λεπτά πριν αγγίξουμε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 1. Μέσα σε δύο χρόνια η ομάδα έχει καταρρεύσει. Αυτό πρέπει να προβληματίσει πολλούς, το πώς έγινε.»

«Η Ξάνθη μετά το Δεκέμβριο έριξε… κουρτίνα!»

Την ίδια τύχη με τον Εργοτέλη είχε και η Ξάνθη, η οποία αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα εμπόδια. Μιλώντας στο “Match Time” ξετύλιξε το κουβάρι της περσινής χρονιάς και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διάλυση ιστορικών ομάδων.

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και μέχρι το Δεκέμβριο τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από επαγγελματικά. Δεν μας έλειπε τίποτα σαν ποδοσφαιριστές, γιατί όλοι ξέρουμε στην Ελλάδα ότι η Ξάνθη διαθέτει από τις 4-5 καλύτερες εγκαταστάσεις γενικά και στην Σούπερ Λιγκ 1 και στη Σούπερ Λιγκ 2.

Παρόλα αυτά μετά από κάποια προβλήματα που είχε ο πρόεδρός μας όπου είχαν δεσμευτεί κάποια χρήματα με εκκρεμότητες που είχε στο εξωτερικό, η ομάδα σα να «έριξε κουρτίνα» και στις πληρωμές και στο αγωνιστικό, σε όλα.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι αυτό ήταν το κομμάτι «κλειδί» ούτως ώστε να σταματήσουν όλες οι διεργασίες. Είναι πολύ στενάχωρο γιατί η Ξάνθη ήταν 30-35 χρόνια συνεχόμενα στην Α’ Εθνική. Είναι στενάχωρο από όλες τις παροχές που σου προσφέρει η ομάδα. Τις εγκαταστάσεις, δέκα γήπεδα, ακαδημίες, έχει βγάλει πολλά ονόματα και η Ξάνθη όπως και ο Εργοτέλης. Είναι πολύ στενάχωρο και πρέπει να προβληματίσει όλους, για το πώς γίνεται αυτό και διαλύονται ιστορικές ομάδες».

Share it