Search

Στα προημιτελικά του League Cup “Νίκος Σαμαράς” ο Άθλος Ορεστιάδας!

Στις «8» κορυφαίες ομάδες του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» φιγουράρει από το βράδυ της Κυριακής ο Άθλος Ορεστιάδας, καθώς στο ΔΑΚ Πολίχνης η ομάδα επικράτησε με 3-0 (25-19, 25-23, 25-23) σετ του ΦΕΣ Αριστοτέλης Σκύδρας, στο ματς που έριξε την αυλαία του προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης.

H ομάδα του Έβρου, που κατετάγη στην 2η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ σε διπλούς αγώνες.

Ο Άθλος Ορεστιάδας από την αρχή του αγώνα, κόντρα σε ένα ακόμη γνώριμο του αντίπαλο από την Pro League έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, καθώς χωρίς να χάσει ούτε στιγμή το προβάδισμα, είχε μία διαφορά 1-2 πόντων μέχρι και το 12-10. Ο Αριστοτέλης αντέδρασε, ισοφάρισε 12-12, αλλά στη συνέχεια δύο άσοι του Γκλαντσόουν Jr ανέβασαν τη διαφορά στο 16-12. Με pipe του Γκένοφ ο Άθλος Ορεστιάδας ξέφυγε 18-13, ενώ ο Βούλγαρος ακραίος έφερε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της 22-15 για να φτάσει η ομάδα μας, έπειτα από τρία χαμένα σετ μπολ , με 25-19 στην κατάκτηση του 1ου σετ.

Το β’ σετ ξεκίνησε καλύτερα η ομάδα της Σκύδρας, η οποία εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Άθλου προηγήθηκε με 8-6. Άουτ επίθεση του Τσέλιου έφερε για πρώτη φορά στο σετ μπροστά τον Άθλο, 9-8. Ο Αριστοτέλης από λάθη του Άθλου προσπέρασε, ξανά με 14-12. Επιθέσεις των Ντε Πρα και Ριζόπουλου έφεραν το 16-16 για τους Εβρίτες και ο Γκένοφ έδωσε βραχεία κεφαλή με 18-17. Με το ριπλέι να επιβεβαιώνει το διπλό επιτυχημένο μπλοκ των Γκένοφ, Γκλαντστόουν Jr στον Σαρικείσογλου, η ομάδα του Πετρόφ ξέφυγε 20-18. Σερβίς του «Τσιτσι» στο φιλέ και άσος του Σαρικεϊσογλου έφεραν τις δύο ομάδες χέρι χέρι με 20-20. Με πόντους από το βραζιλιάνικο δίδυμο και το αρχηγό Ριζόπουλο, ο Άθλος έφτασε σε σετ μπολ 24-21 και παρά την πίεση του Αριστοτέλη, ο Άθλος Ορεστιάδας ζευγαρώσε 2-0, τα κερδισμένα του σετ με 25-23.

Στο τρίτο σετ ο Άθλος Ορεστιάδας είχε προβάδισμα από την αρχή το οποίο με το καλό σερβίς του Γκλαντστόουν Τζούνιορ διευρύνθηκε στο +6, 10-4 για να έρθει με μπλοκ Τσιουτσιουλούδη και το νταμπλ σκορ 12-6. Η επίθεση του Γκένοφ διατήρησε την σταθερή τμή της διαφοράς, 18-12 για την ομάδα μας, αλλά κάπου εκεί στο «Αλέξανδρος Νικολαϊδης» έσβησαν τα… φώτα! Το «μπλακ άουτ» και τα λαθών του Άθλου, η ομάδα της Σκύδρας, δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα και με ένα απίστευτο επιμέρους σερί πόντων 9-1, με πρωταγωνιστή τον Σδραυκάκη έκανε την ανατροπή 21-19. Στο τέλος όμως δύο λάθη αντιπάλων, έβαλαν ξανά στη θέση του «οδηγού» τον Άθλο, η οποία δια χειρός Γκένοφ πανηγύρισε με 25-23 και 3-0 σετ τη νίκη – πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με την κατάληψη της 2ης θέσης του ομίλου και τους 6 βαθμούς, ο Άθλος Ορεστιάδας θα βρει στα προημιτελικά τους «Πειρατές» του Φοίνικα Σύρου, από το νησί δηλαδή που σε λίγες μέρες τα παιδιά του Πετρόφ, θα ξεκινήσουν το ιστορικό τους ταξίδι και στα νερά της Volley League!

Share it