Search

Πολύ δύσκολη κλήρωση για την Εθνική στα προκριματικά για το Euro 2024!

Ήταν δεδομένο πως η κλήρωση για την Εθνική μας στα προκριματικά για το Euro 2024 που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας, θα ήταν δύσκολη, ωστόσο η κληρωτίδα δεν μας χαμογέλασε καθόλου και έκανε το έργο μας σχεδόν ακατόρθωτο.

Η γαλανόλευκη συγκεκριμένα, θα βρει στον δρόμο της την Γαλλία του Εμπαπέ και των άλλων αστέρων, την “ιπτάμενη” Ολλανδία του Φαν Ντάικ, όπως επίσης την Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ. Μπορεί τα δύο τελευταία ονόματα να μην τρομάζουν, ωστόσο καταλαβαίνει κανείς πως το έργο κόντρα στους οράνιε και τους τρικολόρ είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Παρ’όλα αυτά η αναγεννημένη Εθνική της νέας εποχής του Γκουστάβο Πογιέτ, είναι δεδομένο πως θα παλέψει για το καλύτερο και στην χειρότερη περίπτωση που δεν τερματίσει σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις που δίνουν εισιτήριο για την Γερμανία, θα οδηγηθεί στην διαδικασία των Play-Off εξαργυρόνοντας την πολύ καλή πορεία της και την πρωτιά στον όμιλο του Nations League.

Από τα υπόλοιπα γκρουπ σίγουρα ξεχωρίζει το 3ο με την παρουσία των δύο φιναλίστ του τελευταίου Euro Ιταλίας και Αγγλίας, ενώ η πιθανή αντίπαλος της Εθνικής μας στα play-off Τουρκία, κληρώθηκε στο 4ο γκρουπ με Κροατία, Ουαλία, Αρμενία και Λετονία. Αναλυτικά:

1ο Γκρουπ

Ισπανία

Σκωτία

Νορβηγία

Γεωργία

Κύπρος

2ο Γκρουπ

Ολλανδία

Γαλλία

Ιρλανδία

Ελλάδα

Γιβραλτάρ

3ο Γκρουπ

Ιταλία

Αγγλία

Ουκρανία

Βόρεια Μακεδονία

Μάλτα

4ο Γκρουπ

Κροατία

Ουαλία

Αρμενία

Τουρκία

Λετονία

5ο Γκρουπ

Πολωνία

Τσεχία

Αλβανία

Νησιά Φαρόε

Μολδαβία

6ο Γκρουπ

Βέλγιο

Αυστρία

Σουηδία

Αζερμπαϊτζάν

Εσθονία

7ο Γκρουπ

Ουγγαρία

Σερβία

Μαυροβούνιο

Βουλγαρία

Λιθουανία

8ο Γκρουπ

Δανία

Φινλανδία

Σλοβενία

Καζακστάν

Βόρεια Ιρλανδία

Σαν Μαρίνο

9ο Γκρουπ

Ελβετία

Ισραήλ

Ρουμανία

Κόσοβο

Λευκορωσία

Ανδόρρα

10o Γκρουπ

Πορτογαλία

Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Ισλανδία

Λουξεμβούργο

Σλοβακία

Λιχτενστάιν

Share it