Search

Από τα “κόκκινα” των ΑΟΞ & Ολυμπιακού στα “ασπρόμαυρα” του ΟΦΗ ο Βασίλης Πιστικός!

Στον ΟΦΗ θα συνεχίσει την καριέρα του ο 17χρονος(γεννημένος το 2005) Ξανθώτης μεσοεπιθετικός, Βασίλης Πιστικός με τους Κρητικούς να τον αποκτούν με ελεύθερη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, γιος του βετεράνου ποδοσφαιριστή Γιώργου Πιστικού, αποκτήθηκε από την ΠΑΕ Ξάνθη το 2019 μετά από μια εκπληκτική χρονιά με την Μεικτή ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης οπού ήταν αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας. Οι εμφανίσεις του άλλωστε με τις Μεικτές τον έφεραν στην Εθνική ομάδα Κ15 αλλά και στο μικροσκόπιο μεγάλων ΠΑΕ, καθώς ο Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ αλλά και άλλες μεγάλες ΠΑΕ έβλεπαν με πολύ καλό μάτι την περίπτωση του όμως αποτέλεσε και πόθο της Ξανθιώτικης ΠΑΕ  που κατάφερε να τον εντάξει στα τμήματα Υποδομής της αποκτώντας τον από την Ακαδημία της Βιστωνίδας.

Τόσο στην Κ15, οπού ήταν πρώτος σκόρερ με 9 γκολ, όσο και στην Κ17 ο Πιστικός είχε εξαιρετικές εμφανίσεις και έτσι ήρθε η επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό που τον απέκτησε, και παρότι όποτε αγωνίστηκε είχε τρομερή παρουσία με γκολ και ασίστ οι ευκαιρίες που του δόθηκαν στους “ερυθρόλευκους” ήταν δυσανάλογες τις σκληρής δουλειάς και βελτίωσης του Πιστικού που φαινόταν στο γήπεδο τόσο στα φιλικά όσο και στα ματς που έμπαινε ως αλλαγή.

Για αυτό άλλωστε μόλις έγινε γνωστό πως αποχωρεί από τον Ολυμπιακό αμέσως δεχτεί αρκετές κρούσεις απο ΠΑΕ της Super League 1, με τον ίδιο να επιλέγει την ομάδα της Κρήτης που κάνει σημαντικά βήματα οργανωτικά τα τελευταία χρόνια επενδύοντας αρκετά και στην Ακαδημία της. Με τον ξανθιώτη να επιλέγει να πάει σε μια ομάδα που από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι της έδειξαν πως πιστεύουν πολύ σε αυτόν, και εκεί αν μη τι άλλο θα μπορέσει να βγάλει στο γήπεδο τις ικανότητες του βοηθώντας τους Κρητικούς, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα κιόλας φιλικά.

Μάλιστα πως τα φέρνει η ζωή το ντεμπούτο του 17χρονου ταλαντούχου ξανθιώτη μεσοεπιθετικού θα γίνει την Κυριακή κόντρα στην πρώην ομάδα του, Ολυμπιακό στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.

Share it