Search

Πένθος στο Θρακιώτικο Χάντμπολ για την απώλεια της Τατιάνας Χαλκίδου

Έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα (26/09), σε ηλικία 73 ετών, η Τατιάνα Χαλκίδου Η εκλιπούσα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και γνωστή για την κοινωνική και πολιτική της δράση στην Ξάνθη.

Έγινε περισσότερο γνωστή για το έργο στον αθλητισμό όπου υπήρξε δυναμική παράγοντας τοπικά και πανελλαδικά και ηγήθηκε της δημιουργίας μιας εντυπωσιακής και πολυάριθμης αθλητικής κυψέλης όλων των ηλικιών στην ομάδα Χαντμπολ της ΑΕΠ Ξάνθης τις δεκαετίες του ’90 και του ’00, παράλληλα με τις αγωνιστικές διακρίσεις στην Α2 κατηγορία.

Συνδέθηκε επαγγελματικά με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης όπου εργάστηκε επί σειρά ετών ενώ είχε ασχοληθεί επίσης με το Σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης και επιμελήθηκε ραδιοφωνικές εκπομπές για την ποντιακή μουσική.  Ήταν οργανωμένη πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΝ στο παρελθόν και  υποψήφια σύμβουλος σε τοπικές εκλογές. Ήταν μητέρα του διεθνή διαιτητή χάντμπολ Ανδρέα Μπέτμαν.

Αν και στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει με σθένος τον καρκίνο και είχε βγει νικήτρια αρκετές φορές, τα τελευταία χρόνια η υγεία της είχε επιδεινωθεί μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Φίλοι και συγγενείς της είπαν το τελευταίο αντίο, το απόγευμα της Τρίτης, στον ΙΝ Προφήτη Ηλία της Ν. Αμισού.

Share it