Search

Έκλεισαν σχολείο στο Ασπρονέρι Διδυμοτείχου, μια μέρα μετά τον Αγιασμό!

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι μαθητές του χωριού Ασπρονερι Διδυμοτείχου όταν μια μέρα μετά την έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού τους σχολείου και αφού είχε πραγματοποιηθεί ο αγιασμός, ο δάσκαλος τους ενημέρωσε ότι το σχολείο έκλεισε.

Ο Πρόεδρος του χωριού που από την πρώτη στιγμή ασχολείται με την υπόθεση μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι με την πρώτη ενημέρωση περί κλεισίματος του σχολείου επισκέφθηκαν το κτίριο όπου βρήκαν το δάσκαλο με την διευθύντρια του ΔΣ Μεταξάδων, να έχουν βάλει όλα τα έγγραφα του σχολείου σε κούτες και να έχουν σβήσει το ηλεκτρονικό αρχείο που υπήρχε στον υπολογιστή.

Σε ερώτηση του για το αν υπάρχει επίσημο έγγραφο που να τους ενημερώνει για την απόφαση να κλείσει το σχολείο, απάντησαν ότι είχαν μόνο τηλεφωνική εντολή από την Α/θμια υπηρεσία .

Όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον και του διοικητή Ασφαλείας, όταν προσήχθησαν ο Πρόεδρος, η Διευθύντρια και ο δάσκαλος, κίνηση που όπως επιβεβαιώθηκε δεν ήταν έγκυρη.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ασπρονερίου Γιώργος Μελετούδης τόνισε μετ΄  επιτάσεως ότι η ενημέρωση που είχαν ήταν ότι τα παιδιά που είχε το Ασπρονερι ήταν αρκετά για να λειτουργήσει το σχολείο γι’ αυτό και δεν αναζήτησαν περισσότερα κάτι που ήταν εύκολο.

Τώρα η διαβεβαίωση που έχουν από την Α/θμια είναι ότι αν συμπληρωθούν 10 παιδιά στο Ασπρονέρι το σχολείο θα λειτουργήσει.

Ήδη έχουν κάνει επαφές με γονείς της περιοχής αύριο μάλιστα αναμένεται η τελική συνάντηση η οποία θα κρίνει το μέλλον του σχολείου.

«Είναι στο χέρι των γονέων αν θα λειτουργήσει το σχολείο Ασπρονερίου» τονίζει ο κ. Μελετούδης. Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια και τα καλοκαίρια έχουν δημιουργηθεί φιλικές σχέσεις με τα παιδιά που δεν θέλουν να τα χωρίσει το σχολείο.

«Το μόνο μου μέλημα είναι να λειτουργήσει το σχολείο μας» δηλώνει με καημό ο πρόεδρος του χωριού «και σ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι σύσσωμα μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας αυτή από τους βουλευτές του νομού τον δήμαρχο και κάθε επώνυμο η ανώνυμο πολίτη.»

«Μας πονάει το  Ασπρονέρι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε ξανά το σχολείο του ανοιχτό», κατέληξε.

Share it