Search

Τίτλοι τέλους για την συμμετοχή της ΠΑΕ Ξάνθη στην SL2! Ο δρόμος του ερασιτέχνη και οι λύσεις για την επόμενη μέρα

Ένα προδιαγεγραμμένο τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε και στον “Αθλητικό Παλμό” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ξάνθης, έλαβε χώρα με την επιστολή της ΠΑΕ Ξάνθη και του ιδιοκτήτη της στην Super League 2 με την οποία έκανε γνωστή την αποχώρηση της ομάδας από την κατηγορία.

Η ΠΑΕ έστειλε έγγραφο με πρακτικό ΔΣ στη διοργανώτρια αρχή στο οποίο έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από τη Super League 2. Η λίγκα έστειλε με τη σειρά της έγγραφο στην ΕΠΟ στο οποίο ενημερώνει για την αποχώρηση της Ξάνθης, οπότε η Ομοσπονδία θα κληθεί ν’ αποφασίσει για την ομάδα που θα κληθεί να καλύψει το κενό. Πρώτη επιλαχούσα είναι η Ηλιούπολη.

Ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη βάσει όσων διαδραματίστηκαν τους τελευταίους μήνες στον ΑΟΞ και πλέον άπαντες κοιτάνε την επόμενη μέρα, σε επικοινωνία που είχε το SA με τον Πρόεδρο της Λίγκας, κατέστη σαφές πως η ομάδα έχει το δικαίωμα της συμμετοχής στην Γ’ Εθνική μέσω του ερασιτέχνη της και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα πτώσης δύο κατηγοριών. Οπότε μπορεί να ξεκινήσει από την τρίτη Εθνική κατηγορία χωρίς τα χρέη που βαραίνουν την ΠΑΕ(και επιστρέφουν κατά ένα σημαντικό ποσοστό σε περίπτωση επιστροφής σε επαγγελματική κατηγορία) και με ξανθιώτες που μπορούν να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια

Κάτι που άλλωστε πρότεινε και μέσω του SA ο Πρόεδρος των Παλαίμαχων ΑΟΞ, Μπάμπης Χατζημεστής που μάλιστα προθυμοποιήθηκε αν χρειαστεί να “θυσιαστεί’ ο Ορφέας Ξάνθη ώστε ο ΑΟΞ να συνεχίσει να υπάρχει(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Υπάρχουν και άλλες λύσεις φυσικά που όμως δεν είναι της ώρας, καθώς προέχει η από κοινού προσπάθεια των ξανθιωτών ώστε ο ΑΟΞ να συνεχίσει να υπάρχει και σύντομα να επιστρέψει ακόμα πιο δυνατός και ενωμένος

Δείτε ΕΔΩ την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Ξάνθη για τους λόγους της αποχώρησης

Share it