Search

Σαν Σήμερα: 20 χρόνια απο τότε που η “πρωτάρα” Ξάνθη κοίταξε στα μάτια την “μεγάλη” Λάτσιο! (+pics, video)

Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από το πρώτο Ευρωπαϊκό ταξίδι της Ξάνθης, μια και στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002 αγωνιζόταν στην Ρώμη κόντρα στην Λάτσιο.

Η ομάδα της Θράκης μετά απο μια καταπληκτική σεζόν εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ευρωπαϊκή συμμετοχή, με την κλήρωση να την φέρνει κόντρα σε μια απο τις μεγαλύτερες ομάδες της Ιταλίας, την ιστορική Λάτσιο που είχε στο ρόστερ της παικταράδες.

Κι όμως η “πρωτάρα” Ξάνθη μπροστά σε 20,000 κόσμου, εκ των οποίων βρέθηκαν και αρκετοί ξανθιώτες που ταξίδεψαν στην πανέμορφη Ρώμη, στάθηκε κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπής και ειδικά για 45λεπτα έβαλε “δύσκολα” στους Ρωμαίους έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 32′ με τον Ισμαήλ Μπα που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία και τα δεδομένα του αγώνα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους η Λάτσιο στάθηκε τυχεροί καθώς ο εκ των κορυφαίων μέχρι εκείνη την στιγμή Γιουράι Μπούτσεκ στάθηκε άτυχος με την κεφαλιά του Μανφρεντίνι να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0. Αυτο το γκολ ήταν “μαχαιριά” για τους ξανθιώτες που πήγαν με το 1-0 στην πλάτη στα αποδυτήρια ενώ αντίθετοι οι “Λατσιάλι” πήραν τα πάνω τους και μπήκαν αποφασισμένοι να “καθαρίσουν” το ματς στην επανάληψη, όπως και έγινε.

Στο 51′ ο Κλαούντιο Λόπεθ σκόραρε για το 2-0, στο 67′ ο Σιμεόνε Ιντζάγκι σκόαρε για το 3-0 ενώ το τελικό 4-0 διαμόρωσε ο Σέζαρ στο 70′

Στην ρεβάνς του ΑΟΞ οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. Έκτοτε η Ξάνθη έχει κερδίσει ακόμη 3 φορές την έξοδο της στην Ευρώπη παίζοντας με ομάδες όπως η Μίντλενσμπρο(2005), η Ντιναμό Βουκουρεστίου(2006) και η Σταντάρ Λιέγης(2013) και πετυχαίνοντας μια ιστορική και μεγάλη πρόκριση μέσα στην Βόρεια Ιρλανδία επί της Λίνφιλντ(2013)

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΛΑΤΣΙΟ: Περούτσι, Οντο, Μιχαΐλοβιτς, Σέζαρ, Φερνάντο Κόουτο (75 Νέγκρο), Φιόρε (61 Καστρομάν), Μπάτζο, Στάνκοβιτς, Μανφρεντίνι, Λόπεθ (70 Κιέζα), Ιντσάκι.

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Σφακιανάκης, Κορδονούρης, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Ζαπρόπουλος, Ζωγραφάκης (64 Πέτρου), Λάιτνερ (61 Πρίττας), Ουακίλι, Μπα (72 Γελαδάρης), Λαμπριάκος.

Share it