Search

Ροδόπη: Νέα γέφυρα που θα συνδέει τους οικισμούς Πάνδροσο – Καρυδιά ζητούν οι κάτοικοι

Άμεση κρίνεται από τους ντόπιους κατοίκους η αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας, κατασκευής του 1960, που συνδέει τους οικισμούς της Καρυδιάς με την Πάνδροσο, με μια νέα -καινούργια -διπλής κατεύθυνσης.

Η παλαιότητα της κατασκευής, τα χρόνια που μεσολάβησαν και ο αυξημένος αριθμός των διερχόμενων οχημάτων καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την κατασκευή μιας νέας.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr ειδικοί που γνωρίζουν το θέμα τονίζουν ότι υπάρχουν ήδη δύο σχετικές μελέτες, η επίκαιρο-ποίηση τους από το δήμο θα άνοιγε το δρόμο για την προκήρυξη κατασκευής του έργου, εφόσον βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι. «Είναι βασική υποδομή και δεν μπορεί να μιλάμε για αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας με τέτοιου είδους υποδομές» σημειώνουν και κάνουν λόγο για αυξημένο κίνδυνο κατά τη διέλευση της για τους διερχόμενους οδηγούς.

Επίσης, ένα άλλο θέμα που ζητούν τάχιστα να δρομολογηθεί είναι ο καθαρισμός του Καρυδορέματος, ιδιαιτέρως δε ανάντη και κατάντη από το σημείο της γέφυρας. Όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr η βλάστηση εμποδίζει τη διέλευση του νερού και σε μια έντονη βροχόπτωση τα ορμητικά νερά μπορούν να πλημμυρίσουν τον οικισμό. Ο καθαρισμός του ρέματος και η ενίσχυση των αναχωμάτων όπου κρίνεται σκόπιμη αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: ΕΡΑ Κομοτηνής, ertnews.gr

Share it