Search

Βράβευσε Αντώνη Αντωνιάδη και άλλους “θρύλους” του ο Παναθηναϊκος!

Η Λεωφόρος γέμισε το βράδυ της Κυριακής (11/9) για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League και στη ανάπαυλα “πήρε φωτιά”.

Όχι με κάποια φάση αλλά με ιδιαίτερη στιγμή που τιμήθηκε το παρελθόν του πράσινου συλλόγου, με τους ανθρώπους του τριφυλλιού να βραβεύουν τους Μίμη Δομάζο, Αντώνη Αντωνιάδη, Τάκη Οικονομόπουλο και Τότη Φυλακούρη.

Τέσσερις παίκτες που έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία στο σύλλογο αφού μεταξύ άλλων ήταν παρόντες στο “Γουέμπλεϊ”, όταν ο Παναθηναϊκός έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και διεκδίκησε το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Ξανθιώτης “θρύλος των “πράσινων”, που ήταν πιο γνωστός ως “ψηλός” μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα για το ντέρμπι της περασμένη Κυριακή, το φετινό Παναθηναϊκό, ενώ θυμήθηκε τον περιπετειώδη τρόπο με τον οποίο καθιερώθηκε στους “πράσινους” το 1969.

Για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού. Και τα δύο πέναλτι ήταν. Αν ο προπονητής της ΑΕΚ λέει ότι στο ένα η παράβαση έγινε εκτός έχει κανει λάθος. Αν δέχεται την παράβαση, αυτή έγινε εντός. Κάνει λάθος η ΑΕΚ. Στο πρώτο πέναλτι τα χέρια ήταν απλωμένα. Φταίει ο διαιτητής που σφύριξε τα πέναλτι; Aφού ήταν… Όλα φαίνονται από το VAR. Τι ήθελαν στο VAR, να αδικήσουν την ΑΕΚ; Ηταν καλύτερος από το Σιδηρόπουλο ο Βούλγαρος διαιτητής; Εγώ θεωρώ το Σιδηρόπουλο πολύ μεγάλο διαιτητή…

Για τη φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού: Έχει πρόβλημα στο χώρο του κέντρου. Του έφυγαν τρεις κι ο Αλεξανδρόπουλος και δεν αναπληρώθηκαν. Ο Αλεξανδρόπουλος μ’ ένα συμμάζεμα μπορεί ν’ αφήσει εποχή. Δεν θα κουβαλάει την μπάλα 60 μέτρα. Υπάρχουν τρεις επιθετικοί που είναι πολύ καλοί. Ο Παλάσιος είναι τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ο σέντερ φορ είναι σέντερ φορ. Είναι μέσα στις φάσεις, όπως οι καλοί σέντερ φορ. Ο Αϊτόρ είναι πολύ καλός και ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Στο κέντρο ο Πέρεθ είναι πολύ καλός, ο Κουρμπέλης πρέπει να κάνει οικονομία δυνάμεων για να έχει διάρκεια. Με τον Μπερνάρ κι ένα “εξάρι” ο Παναθηναϊκός θα πρωταγωνιστήσει. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν πολλούς καινούργιους και θέλουν χρόνο. Ο κορμός του Παναθηναίκού είναι ίδιος με πέρυσι. Για τον Άρη δε λέω, έχει 18 ξένους. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα… Στην άμυνα ο Παναθηναϊκός δεν τρώει εύκολα γκολ. Το λάθος του Πούγγουρα στο γκολ της ΑΕΚ δεν γίνεται από σέντερ μπακ.

Για τον Φώτη Ιωαννίδη: Ο Ιωαννίδης πρέπει να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση του σέντερ φορ. Πρέπει μετά από κάθε προπόνηση να μένει επιπλέον για να αποκτήσει την αίσθηση της περιοχής με ειδική προπόνηση. Να κάνει και αντίστοιχη εξωγηπεδική ζωή. Να γίνει πιο δυνατός και γρήγορος στη σκέψη.

Για το πώς καθιερώθηκε στον Παναθηναϊκό: Εμένα με αμφισβήτησαν όλοι όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό. Επειδή ήμουν αργός έκανα μπαλέτο σε σχολή χορού το καλοκαίρι του ’69 για να αποκτήσω ταχυποδία και στίβο καθημερινά για 47 ημέρες. Έβαλα δύο γκολ στον πρώτο αγώνα με τον Άρη και καθιερώθηκα. Αν δεν έπαιζα θα έφευγα. Όταν με κάλεσε ο προπονητής για να παίξω στην πρεμιέρα ήθελα να επικαλεστώ κακή ψυχολογία και τραυματισμό, αλλά πηγαίνοντας να τον συνατήσω άλλαξα γνώμη. Φοβόμουν τι θα ακούσω από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού διότι ήμουν υπό διωγμό. Στην πρώτη ευκαιρία που έχασα είδα το γήπεδο να με μουτζώνει. Η μούτζα έπεφτε σύννεφο. Στο πρώτο γκολ που έβαλα στο 37′ δεν ακούστηκε κιχ από την κερκίδα. Πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο πέτυχα και δεύτερο γκολ, αλλά πάλι οι περισσότεροι δεν πανηγύρισαν. Έκανα καλό δεύτερο ημίχρονο με δύο δοκάρια και σιγά – σιγά με πολύ προπόνηση καθιερώθηκα κάνοντας πολλά ρεκόρ.

Share it