Search

Από την Θράκη στη Μικρά Ασία για αγώνες στίβου ο Δρομέας Θράκης!

Μια σπάνια εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Μπαλικεσίρ της Μικράς Ασίας, σε μια εκδρομή που θα μείνει χαραγμένη στην 25μελή αποστολή της Elite Running Team του Δρομέα Θράκης, που είχε τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Εσρά Ακγκούν Γιλμάζ από την Αδριανούπολη, τον οδηγό Γιάννη Δολιανίτη και τους Έλληνες δασκάλους-μεταφραστές Αχμέτ Εμίνογλου και Αχμέτ Ταβσάν.

«Φιλικός κόσμος, φιλοξενία απίστευτη από τις τοπικές αρχές, μοναδικά σε ομορφιά μέρη, η μυρωδιά της Ελλάδας στην Μικρά Ασία, όμορφος και οργανωμένος αγώνας δρόμου, γλυκά και φαγητά απίστευτα. Οι τοπικές αρχές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μείνει το ταξίδι στη μνήμη μας, σαν μια μοναδική εμπειρία.

Ο αθλητισμός δεν σχετίζεται ούτε με τα εθνικά θέματα ούτε ασκεί εξωτερική πολιτική. Αντίθετα, ενισχύει τη φιλία μεταξύ των λαών που πάντα έχει θετικό πρόσημο και συνεπώς είναι ευπρόσδεκτη» σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δρομέας Θράκης.

Η ελληνική αποστολή

Για την ιστορία, ο Δρομέας Θράκης είχε μια πρωτιά σε ηλικιακή κατηγορία, αυτή της Κωνσταντίας Στεργίου. Ο 14ος παραδοσιακός αγώνας δρόμου, απόστασης 12,5 χλμ. διεξήχθη προς τιμή του αθλητή Ισμαήλ Ακσάι, ο οποίος έμεινε στην ιστορία του τουρκικού στίβου ως ο 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Μπαλικεσίρ Αλτιεγλούλ και συνολικά τερμάτισαν 355 αθλητές, 80 εκ των οποίων ήταν γυναίκες.

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι: Κωνσταντία Στεργίου, Κατερίνα Μανωλτσίδου, Ευγενία Πλιατσίδου, Ελένη Κρουσιόβαλη, Μαρία Φωτιάδου, Ευθαλία Βαρελά, Ευαγγελία Βαρελά και οι: Δημήτρης Γραμμένος, Πάρης Καμπαγεωργίου, Θανάσης Καβουτσικλής, Γιώργος Μποζατζίδης, Γιάννης Δάφτσιος, Νίκος Μαυρόπουλος, Μουσταφά Χασάν, Πέτρος Μιχαηλίδης. Πέτρος Γιαγτζόγλου. Θανάσης Σεϊτανίδης, Χρήστος Τεπελής.

Share it