Search

Γ. Τοπαλούδης για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης: “Η Εκκλησία να προστατεύσει το θεσμό και τον ίδιο το Χριστό”

Τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου δεν άφησαν ασχολίαστες οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης και Κούλα, με χαρακτηριστική αυτή τη φράση του πατέρα της ότι ο βιασμός είναι  μια ψυχική δολοφονία και ότι Θα πρέπει να καταδικάζεται σε ότι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία.

Ο Γιάννης Τοπαλουδης σχολιάζοντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας διαβεβαίωσε ότι η πίστη τους δεν έχει κλονισθεί με όλα αυτά, προσθέτοντας ότι όσα δημοσιοποιήθηκαν είναι προσωπικές απόψεις του Ιεράρχη απλά «θα πρέπει αυτοί που κατέχουν δημόσια αξιώματα ειδικά στην Ιεραρχία να είναι πιο προσεκτικοί. Είναι κρίμα να αμαυρώνουν το θεάρεστο και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. Η Ιεραρχία θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική στις δηλώσεις και τις αποφάσεις της οι οποίες πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους τους Ιεράρχες».

Ο πατέρας της Ελένης συμπλήρωσε ότι η πίστη τους κλονίσθηκε ως προς το αν θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να προστατευθεί το κορίτσι τους από το κακό.

«Είναι πολλά τα ερωτήματα που μπαίνουν πολλές φορές στον εσωτερικό μας κόσμο όμως παραμένουν αναπάντητα”, σημείωσε.

Εδώ αναφέρθηκε και στην προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας που σε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να τους επισκεφθεί ο ιερέας της ενορίας μαζί με έναν εξαιρετικό ιερέα – παιδοψυχίατρο από την Αθήνα. «Αυτή ήταν η μοναδική προσέγγιση που είχαμε στο σπιτικό μας από την τοπική Εκκλησία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τοπαλούδης αναρωτήθηκε επίσης εάν ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης είχε απέναντι του την Μυρτώ που εδώ και χρόνια ζωντανή, περνά το δικό της μαρτύριο, θα έλεγε τα ίδια πράγματα, όπως επίσης εάν θα είχε δικά του φυσικά παιδιά θα τους έλεγε τα ίδια; «Αυτοί που κατέχουν αξιώματα θα πρέπει να είναι φωτεινά μυαλά Να εμπνέουν, να φωτίζουν και όχι να συσκοτίζουν με τις απόψεις τους».

Στις δηλώσεις της συζύγου του περί καθαιρέσεως του Μητροπολίτη εξήγησε ότι μετά από κάποια ηλικία οι Ιεράρχες θα πρέπει να αντικαθίστανται από νεότερους με φρέσκιες απόψεις και αντιλήψεις και με τον δυναμισμό της καλύτερης προσέγγισης της νεολαίας.

«Εμείς δεν θα  υποδείξουμε την Εκκλησία πώς να αντιδράσει. Είναι δικό της εσωτερικό θέμα. Όμως θα πρέπει η ίδια να προστατεύσει το θεσμό και τον ίδιο το Χριστό», κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΑ Ορεστιάδας, ertnews.gr

Share it