Search

Σε φάση προετοιμασίας με το… βλέμμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου ο Γιάννης Τοροσιάν!

Ο Κομοτηναίος, Γιάννης Τοροσιάν βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας ενόψει του μεγάλου του στόχου για φέτος, που δεν είναι άλλος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μαραθωνίου που θα γίνει παράλληλα με τον μαραθώνιο της Αθήνας το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου.

Ο γεννημένος στην Αρμενία και μεγαλωμένος στην Θράκη, δρομέας έχει δείξει στους τελευταίους αγώνες του ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, και στόχος του είναι η βελτίωση προκειμένου να «πιέσει» τα όριά του. Προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνισή του στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 2021 όπου τερμάτισε σε 2:43:34, αλλά και από την ακόμα καλύτερη στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης που έγινε φέτος, εκεί όπου τερματίζοντας στην 12η θέση με 2:38:50, έκανε νέο ατομικό ρεκόρ.

Μιλώντας στο Runbeat, ο Γιάννης Τοροσιάν αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας του και των προπονήσεών του.

 

«Αυτή την περίοδο ετοιμάζομαι για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου που θα γίνει τον Νοέμβρη. Βρίσκομαι στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μου όποτε φορτώνω αρκετά χιλιόμετρα σε συνδυασμό πολλές προπονήσεις ταχύτητας» λέει στο Runbeat ο Τοροσιάν.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στις προπονήσεις του, αλλά και τι πως τα αντιμετωπίζει, ο Γιάννης μας λέει: «Πάντα υπάρχουν μικροπροβλήματα σε μια προετοιμασία μαραθωνίου μιας και είναι επίπονος κι μακρύς. Από την άλλη, πάντα κοιτάω να βρίσκω τα θετικά σε οποίες δυσκολίες και αν έρχονται ώστε να σταθώ όσο πιο καλά προετοιμασμένος μπορώ στην εκκίνηση του αγώνα».

 

Ο αθλητής πραγματοποιεί τις μεγάλες του προπονήσεις, δηλαδή τα long runs τις Κυριακές στον Υμηττό, ενώ τις υπόλοιπες στην Πανεπιστημιούπολη και το γήπεδο «Γρ. Λαμπράκης», το Δημοτικό στάδιο Ζωγράφου.

Ο Γιάννης Τοροσιάν αναφέρθηκε και στην φετινή του χρονιά, την οποία μέχρι στιγμής χαρακτηρίζει επιτυχημένη: «Τη φετινή χρόνια θα την χαρακτήριζα πετυχημένη μιας και πριν από μερικούς μήνες στην Θεσσαλονίκη έκανα το προσωπικό μου ρεκόρ στον μαραθώνιο με χρόνο 2:38».

Share it