Search

Χαμόγελα και «δίψα» για διάκριση στην «επίσημη πρώτη» του Άθλου Ορεστιάδας

Με πολλά χαμόγελα, όνειρα για διάκριση και όρεξη για δουλειά, άρχισε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο κλειστό «Ν. Σαμαράς» και επίσημα η προετοιμασία του Άθλου Ορεστιάδας ενόψει του παρθενικού “ταξιδιού” της ομάδας μας στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Στο α’ φετινό ραντεβού της ομάδας, που διεξήχθη σε οικογενειακή ατμόσφαιρα, «έδωσαν το παρών», λόγω των δικαιολογημένων απουσιών Διαμαντίδη, Τσιουτσιουλούδη, συνολικά 12 αθλητές, το τεχνικό δίδυμο της ομάδας, η team manager, Στέλλα Σταματοπούλου, ενώ την διοίκηση εκπροσώπησε το μέλος του ΤΑΑ, Νίκος Ουζουνίδης.

Η προετοιμασία της ομάδας ξεκίνησε σε χαλαρούς ρυθμούς από το προπονητικό τιμ, τον Βούλγαρο τεχνικός Ατανάς Πετρόφ και τον άμεσο συνεργάτη του Θοδωρή Χουσίδη, ωστόσο βάσει του πρόγραμματος που πήραν οι αθλητές στα χέρια τους, οι ρυθμοί θα αρχίσουν σταδιακά να ανεβαίνουν.

Τις δύο πρώτες εβδομάδες η προπόνηση θα επικεντρωθεί στην φυσική κατάσταση, ενώ μετά από την τρίτη εβδομάδα, υπάρχουν στα σχέδια να δοθούν και κάποια φιλικά, ενδεχομένως και με διεθνή χαρακτήρα.

«Είχαμε σήμερα το α’ ραντεβού της νέας σεζόν με την ομάδα, το οποίο έγινε σε πολύ ωραία ατμόσφαιρα» δήλωσε αρχικά ο, ικανοποιημένος από την “επίσημη πρώτη” του Άθλου, Βούλγαρος τεχνικός, Ατανάς Πετρόφ και συνέχισε:

«Είδα στους παίκτες, πολύ όρεξη και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την υλοποίηση του σχεδιασμού της ομάδας. Έγινε μία επιλογή αθλητών που αλληλοσυμπληρώνονται, με επιθυμία για δουλειά και φιλοδοξία για διάκριση.

Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα δεν θα είναι εύκολο, αφού και οι άλλες ομάδες, έχουν κάνει καλές επιλογές.

Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να κάνουμε μια καλή και αξιοπρεπή εμφάνιση στις διοργανώσεις που θα παίξουμε. Όσον αφορά στο πρόγραμμα της προετοιμασίας την πρώτη και δεύτερη εβδομάδα θα δουλέψουμε κυρίως στη φυσική κατάσταση. Από την τρίτη εβδομάδα πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια, για τα οποία συζητάμε με ελληνικές και βουλγαρικές ομάδες» είπε ο κ. Πετρόφ, που ανανέωσε το ραντεβού του με τους αθλητές το απόγευμα στο γυμναστήριο για βάρη.

Εξίσου θετικές ήταν και οι εντυπώσεις του αρχηγού, Δημήτρη Ριζόπουλου, ο οποίος στις δηλώσεις του δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για μία πολύ καλή χρονιά, ενώ χάρηκε ιδιαίτερα για τη φιλοσοφία που θέλει να “περάσει”, από την πρώτη μέρα στην ομάδα ο νέος προπονητής: «Για πρώτη μέρα ήταν όλα ιδανικά, κάναμε πολύ καλή προπόνηση, ενώ και το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό.

Οι ξένοι αθλητές, πέρα από πολύ καλοί παίκτες είναι και καλοί χαρακτήρες και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά.

Ο νέος προπονητής, από την ομιλία του, δείχνει πολύ οργανωτικός και ζήτησε να «χτυπάμε» όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, είτε παίζουμε με τον πρώτο της βαθμολογίας είτε με τον τελευταίο, κάτι που προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Εύχομαι να έχουμε μία πολύ καλή χρονιά με υγεία, ώστε με σκληρή δουλειά και τη στήριξη του κόσμου να πιάσουμε τους στόχους μας».

Τέλος ακόμη ένας ξένος παίκτης της ομάδας, μετά τον Βραζιλιάνο, Κάιο ντε Πρα, ο Λίβυος διεθνής κεντρικός Μοχάμεντ Αλγκούλ, αν και “μετρά” λίγες ώρες στην Ορεστιάδα, δήλωσε ότι αισθάνεται… “σαν στο σπίτι με την οικογένειά μου! Η πόλη αν και μικρή μου αρέσει πολύ και ιδιαίτερα ο κόσμος, που είναι αξιαγάπητος.

Στην πρώτη μας συνάντηση κάναμε πολύ καλή προπόνηση με έναν προπονητή που είναι στους τοπ 500 τεχνικούς του κόσμου! Χάρηκα γιατί είδα τους συμπαίκτες μου διατεθειμένους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει ψηλά η ομάδα και πιστεύω πως αν είμαστε “μια γροθιά” διοίκηση, ομάδα και κόσμος, ότι μπορούμε φέτος να πετύχουμε πολλά” είπε ο Αλγκούλ, που χάρηκε με το όνομα “Μανώλης”, που του έδωσε η ομάδα, λόγω της καταγωγής του από την Κρήτη!

Share it