Search

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό με ρεκόρ η Ελίνα Τζένγκο!

Η Ελίνα Τζένγκο έφερε στην Ελλάδα ένα νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου κάνοντας προσωπικό ρεκόρ. Στην κορυφή ξανά ο ελληνικός ακοντισμός, στη διοργάνωση, για πρώτη φορά μετά το 2002 και την Μιρέλα Μανιάνη.

Η εντυπωσιακή Τζένγκο πήρε το χρυσό μετάλλιο, στον τελικό του ακοντισμού, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, φίλησε το ταρτάν και πήρε αγκαλιά την ελληνική σημαία, γεμάτη χαρά.

Η 19χρονη αθλήτρια έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στον τελικό του ακοντισμού. Η πρώτη της βολή έστειλε το ακόντιο στα 60,82 μ.. ενώ στη δεύτερη της προσπάθεια είχε 65.81μ. (βελτίωσε το προσωπικό της ρεκόρ και έβαλε… άγχος στον ανταγωνισμό).

Η Ελίνα επέλεξε να αφήσει την τρίτη της προσπάθεια, έκανε 59.40μ στην 4η, ακύρωσε την 5η της προσπάθεια και είδε τον ανταγωνισμό να μην μπορεί να την νικήσει (64.57 η έκτη βολή), περνώντας έτσι στο λαιμό το χρυσό μετάλλιο.

Η Ελίνα Τζένγκο πήρε έτσι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, μετά το 2022 και την Μιρέλα Μανιάνη και έφερε στην Ελλάδα το 4ο χρυσό και 5ο συνολικά μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Μονάχου.

Η Ελίνα γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου και οι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Ο πατέρας της Ελίνας ήταν αστυνομικός στην Αλβανία και η μητέρα της δασκάλα. Όπως έχει η ίδια τονίσει σε παλιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φως», ο πατέρας της εργάζονταν σε οικοδομές όταν ήρθε στη χώρα μας και η μητέρα της καθάριζε σπίτια.

Η 20χρονη Ελίνα συγκλονίζει λέγοντας χαρακτηριστικά. «Θέλω να πετύχω στον αθλητισμό και να βοηθήσω την οικογένεια μου. Έχω υποσχεθεί στη μάνα μου, να μην ξανακάνει αυτή τη δουλειά».

Share it