Search

Μπαλτάκος: “Τι δουλειά έχει το κράτος να πει ποιοι θα παίξουν; Θα πρoτείνω προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του νόμου για το στοίχημα”

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Επεσήμανε ότι μία από τις βασικές αλλαγές που θέλει να περάσει στη ΓΣ που θα γίνει στην Ξάνθη είναι δίκες που αφορούν σε αγώνες να γίνονται εντός δύο ημερών και οι αποφάσεις να εκδίδονται εντός τριών ημερών χωρίς δυνατότητα αναβολής. Ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα του Αθλητικού Μητρώου και την παρεμβατικότητα της Κυβέρνησης

Για το μητρώο της ΓΓΑ: Ενώ η κυβέρνηση καταργεί τη γραφειοκρατία το μητρώο ζητάει κάθε χρόνο από τα σωματεία μια σειρά εγγράφων. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Δεν μπορούν να το κάνουν τα σωματεία. Όταν το κράτος έχει μητρώο να το χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση των σωματείων. Όχι να τιμωρεί τις ομάδες με ποδοσφαιρικές κυρώσεις αν δεν θέλουν να μπουν στο μητρώο. Η ΕΠΟ δεν μπορεί να το δεχθεί ποτέ. Κάθε καλοκαίρι να πληρώνουν τα σωματεία λογιστές και δικηγόρους. Δεν είναι δουλειά του κράτους να πει ποιος θα παίζει. Η ΕΠΟ έχει μητρώο και οι ενώσεις έχουν. Τι δουλειά έχει το κράτος να παρεμβαίνει; Είναι στρέβλωση αυτό το πράγμα. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να ελέγχεται από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Δεν θα προδικάσω τη γνώμη FIFA/UEFA . Δεν μπορούν να δεχθούν από τα καταστατικά τους την παρέμβαση του κράτους σε αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα. Σχετικά με την διαιτησία και την επιλογή ξένων διαιτητών: «Αυτό ήταν μια απόφαση που πάρθηκε το 2016 και πρέπει να είναι παροδική. Σκοπός του ξένου αρχιδιαιτητή είναι να προετοιμάσει τους Έλληνες, ώστε μετά από δυο χρόνια να έχουν την ικανότητα και το θάρρος να διαιτητεύσουν. Παράλληλα, η αμοιβή των ξένων διαιτητών έπεσε στο μισό, κάτι το οποίο είχα προαναγγείλει και προεκλογικά».

Για τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν σε επερχόμενη συνέλευση: «Στις 16 Σεπτεμβρίου έχουμε συνέλευση στην Ξάνθη , η οποία είναι καταστατική, δηλαδή θα έχουμε αλλαγές στο καταστατικό. Για να ξεχάσουμε αυτά που έγιναν φέτος, δηλαδή ομάδες να μην παίζουν ποδόσφαιρο για εβδομάδες, θα κάνουμε αλλαγές ώστε οι δικές που αφορούν αγώνες να γίνονται σε δυο μέρες, η απόφαση να βγαίνει σε τρεις και να μην υπάρχει δυνατότητα αναβολής».

Για την Super League 2 και την επανέναρξή της: «Κανονικά έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν 11 Σεπτεμβρίου, με την έγκριση της ΕΠΟ. Το πρόβλημά τους ωστόσο είναι ότι δεν έχουν πόρους και χρηματοδότηση από το στοίχημα. Τους το υποσχέθηκε η Κυβέρνηση, αλλά δεν το λαμβάνουν. Επιπλέον, υπάρχουν και καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Τέλος Αυγούστου υπάρχουν ακόμα εκκρεμοδικίες, κάτι που εμποδίζει τη Super League 2 να αντιληφθεί ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Έχουμε δικαστήριο την 1η Σεπτεμβρίου που αφορά ποια ομάδα θα παίξει στη Super League 2, αλλά η περσινή σεζόν έχει λήξει 30 Ιουνίου. Αν η Super League 2 αναγκαστεί να αναβάλει το πρωτάθλημά της, αυτό θίγει και την ΕΠΟ συνολικά. Πρέπει να γίνουν αλλαγες. Μία βασική είναι η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης».

Αν υπάρχει ενδεχόμενο αναβολής της 2ης αγωνιστικής της SL1 λόγω της μη καταβολής χρημάτων από το Στοίχημα: «Το Στοίχημα απαγορεύει στις ομάδες την οποιαδήποτε δικαστική δραστηριότητα. Εγώ θέλω να κάνω μία προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον αυτού του νόμου. Οι ομάδες οι ίδιες πρέπει να διαπραγματεύονται το όνομά τους για το στοίχημα. Όχι να έρχεται το κράτος και να λέει ότι θα πάρει τα λεφτά και να παρακαλάνε οι ομάδες να τα πάρουν».

Για τον Μαρινάκη και την παρουσία του στην ΕΠΟ: «Ο κ.Μαρινάκης ήρθε μια φορά σε συνέλευση δια ζώσης και δεν δημιουργήθηκαν εντάσεις. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ τον χαρακτήρισε ενωτικό. Στην συνέχεια δεν ήρθε, διότι έπαιζε ο Ολυμπιακός. Γενικότερα δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό από πλευράς του».

Για την εκλογή του και το εάν αισθάνεται ισχυρός να αλλάξει τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Όπως βλέπετε στους δυο μισή μήνες της θητείας μου ως τώρα , έχω συγκρουστεί αρκετά. Οι συγκρούσεις με θρέφουν. Έχω σκοπό να αλλάξω πολλά για να διασφαλίσω το κύρος της ΕΠΟ, ωστόσο έχω μόνο δύο χρόνια θητείας γιατί ακολουθώ εκείνη του Ζαγοράκη, μετά την παραίτησή του»

Share it